Регион

Удвояват част от жп линията между Пловдив и Свиленград

Предстои удвояване на участъци от жп линията Крумово – Свиленград – турска граница, съобщават от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

„Проектът е свързан с увеличаване капацитета на жп линията за поемане на нарастващия трафик и привличане на повече международни товари, както и развитие на пътническите превози по железницата. Удвояването на жп линията ще намали експлоатационните разходи и ще гарантира по висока безопасност за движение на влаковете“, посочват от НКЖИ.

Проектните варианти за цялостно удвояване на жп линията попадат в землищата на общините Родопи, Садово и Първомай от област Пловдив и общините Димитровград, Хасково, Симеоновград, Харманли, Любимец и Свиленград от област Хасково.

Инвестиционното предложение е с дължина около 152 км. Писмени становища и мнения се приемат в 14-дневен срок в съответните общини и в РИОСВ – Хасково.

Инвестиционно предложение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button