Хасково

500 лева глоба грози Баба Иванка заради маруля на тротоара

Проверката на баба Иванка, снимки Георги ДаскаловМинимална глоба от 500 лева може да отнесе Иванка Тръндева от село Книжовник за това, че продава стоки без документи за произход. Възрастната жена стана обект на проверка от инспекторите на Агенцията по храните на импровизираното пазарче до малкия бизнесцентър в Хасково днес.

Докато униформени и служители на агенцията описваха марулите на баба Иванка останалите пенсионери си събраха стоките и си тръгнаха. Така констативен протокол бе съставен само на възрастната жена от Книжовник.

Останалите търговци си тръгнахаИдвам за сефте, платих 2,50 лв. за билет от село и съм изкарала само 25 стотинки, каза баба Иванка, чиято пенсия е 130 лева. След като чу, че минималната глоба е 500 лева, тя се разплака.

Дали след констативния протокол ще последва глоба предстои да решат в Агенцията по храните. По закон никой не може да продава стока, за която няма фактура или документ за земеделски производител, обясниха инспекторите.

Вижте видео репортаж от проверката

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

60 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ники
ники
31.05.2011 15:53 15:53

Ако това беше майка ми, щях да го издиря тоз мазния гей с фуражката и да го счупя от бой, ест когато не е с униформа… Да ходят да си гонят истинските престъпници… това е гавра!

Марул
Марул
28.05.2011 8:51 8:51

Не се чудете ами пускайте този материал във Фейсбук и където ви дойде на ума та повече хора да го прочетат.

Иваноффа
Иваноффа
28.05.2011 8:50 8:50

Как не ви е срам?! Жената не е отишла от хубаво да продава произведеното от нея. Ако имаше добра пенсия, нямаше да е на това място, а у дома. Веднага да и се извините и да анулирате акта. Заемете се с по- важни дела, пред слабия всеки може да се прави на ‘ВЕЛИК“. „Драги ми“ проверяващи, колелото се върти и утре в това положение може да е ваш роднина, замислете се!!!!!!!

Nikolay.Dimov
Nikolay.Dimov
28.05.2011 8:09 8:09

Оставете жената да изкара някой лев бе нещастници!Как се живее с 130 лева?Тя от хувабо не е дошла да продава там…Направо ми стана жал за жената.

гражданин
гражданин
28.05.2011 5:41 5:41

Добри хора , виждам какъв диспут предизвика една глоба на една стара жена.Но както казва дядо Иван всяко чудо за 3 дни.Защо не сме така единни за всички нередности в града ни и държавата.Крайно време е да се излезе очи в очи с управляващите и да им се заяви че така не може да се живее повече.Всички къде повече къде по малко сме на дереджето на баба Иванка.Всички ние си оставяме не адекватни в много ситуации.Повиши се захарта, нищо, повиши се брашното,пак нищо,повиши се бензина, 20-30 едната седмица протестираха,другата излезнаха наполовина.Така и за много други стоки иуслуги от първа необходимост. Всички знаем че тези цени са измислени,не реални, но нищо не правим,Крайно време е да се обединим и да покажем на управниците че така повече не може да се живее.Ако е необходимо да се искат и оставки. Управляващите трябва да разберат че все още долу има живи хора“баба Иванца“сега,утре , иначе нататък ще е късно.Трябва да разберат че долу има живи и трудолюбиви хора,които искат заплатено работа за да се грижат достойно за възрастните си родители ,а не всичко е делба на митнически канали,далавераджийски схеми,постове , с една дума пълна корупция на всички етажи на властта.

търговец
търговец
28.05.2011 5:04 5:04

Баба Иванка все пак е изкарала късмет.Ако се бяха случили на проверката протежетата на д-р Младенова / Бакърова и Лесова / бабето щеше да е изгоряло с акт за 2000-3000 лв.Точно си мислех че се отървахме от тези безскрупулни рушветчии но не от един пенсиониран се раждат 10 нови.Лично мен ме о дръгнаха за ДТХП и НАСРР 1400 лв.Причината беше уж лоша хигиена,изготвиха ми предписание за това и уж нова приложна документация и след като им платих никой повече не дойде да види нито ремонта нито документация.Смея да говоря поради това че след 2-3 месеца се проведоха нови търгове и вече не съм стопанин на ТО.Платих им нищо че предварително им казах че не е сигурно дали аз ще стопанисвам обекта,но соре .Изкаха да ми съставят акт за 2000-3000 лв.Г- Министър Найденов,едва ли четеш всички коментари но ако имаш информатори нека ти обадят че е актуална старата приказка ,нищо че сме пред прага на ЕО “ нов бардак със стари ку++и не се прави“

Анонимен
Анонимен
28.05.2011 1:34 1:34

Горката баба,тези „господа“там ли намериха да проверяват и да съставят актове,не ги е срам,МРЪСНИЦИ!!!!!

Roko Baroko
Roko Baroko
27.05.2011 22:41 22:41

Илия, ако баща ти продава млякото от кравите си на тротоара, дали щеше да му съставиш акт…..?

Лопатка
Лопатка
27.05.2011 22:15 22:15

Ограничават ни откъм качествена храна, за да можем да им пълним джобовете, като си купуваме храна с вкусни и полезни нитратки..ах,,,
Документ за това, за онова, за това, че мигаш, за това, че кашляш, за това, че кихаш, сега очакваме да искат да имаме европейско-световни документи за това, че сме живи(15 стотинки за 15 мин. живот), в противен случай следва едва ли не „умъртвяване“ (по закон естествено – по-голямо от него няма).
Но какво ни пука на нас – стига да има парички за ракийка(вече на мода навлиза чистия спирт, разреден с вода – поради акцизите естествено) и салатка и някоя мръвка, биричка, другото кой ти го гледа.
От високо качество на живот минахме на ниско, но не го усетихме, защото става постепенно. И не на последно място все пак сме коне с капаци.
..но какво пък..отивам да си сипя ракийка, че да забравя за лъжата, в която живея. А пък утре..ех утре ще го мисля като дойде – вечерта пак може да пийна.
Наздраве!

accwecs
accwecs
27.05.2011 20:55 20:55

Dokarahte naroda do prose6ka toqga parlamentarni mrasni mi6ki dokato vie si har4ite otkradnatite milioni ot obiknovennite hora te se 4udqqqt kak da izkarat dva leva

безсрамници
безсрамници
27.05.2011 20:29 20:29

baba ivanka prodava kachestveni maruli,a boklucite koito idvat ot turciq i garciq palni s nitrati????????????? ZA TAH SI ZATVARQTE OCHITE NALI????????? I DARJAVATA trovi horata.a jenichkata za 4 maruli akt. tova e sramota.SKAPANA DARJAVA.STIMULIRAT HORATA DA BQGAT V DRUGI DARJAVI I NIKOI DA NQMA V BG

ВВ
ВВ
27.05.2011 20:28 20:28

В подкрепа на всички селски хорица, които с труд си вадят хляба и никога през живота си не са излъгали, не са взели залъка на някой, не са крали, с опуканите си ръце прекопават нивите и градините, за да има какво да ядат тези, които измислят немислимите закони в нашата страна…Как не ви е срам господа и госпожи управници – да вземете залъка на майчицата Ви! Как не ви дожаля да разплачете тази възрастна женица – изкарала 0,25 стотинки…Божее ела си ни прибери! Бъдете готови драги управници – идва време да подпалите дома на родителите си, защото той ви пречи. Идва време да подпалите и родителите си заедно с родния дом… защото забравихте откъде тръгнахте… Ами нека да е – това ни се пада, да ядем вносните зеленчуци и плодове и да се чудим защо нацията ни е болна. И месото, което не е месо…ПАДА НИ СЕ!

Булгура
Булгура
27.05.2011 19:27 19:27

кефя се наистина колко хора има все още с ъкъла си-евала господа
а на инспекторите да им кажа….духайте го помяри

Анонимен
Анонимен
28.05.2011 8:59 8:59

БАНДИТА И ВЛАСТ ДА МУ ДАДЕШ,ТОЙ ПАК СИ Е БАНДИТ.МАНТАЛИТЕТА НА РАЗБОЙНИКА Е ДА УДАРИ НАЙ-ЛЕСНАТА ПЛЯЧКА,А В СЛУЧАЯ Е ЕДНА БЕДНА СТАРИЦА.НА ФОНА НА ТЕХНИТЕ ОГРОМНИ КРАЖБИ КОИТО РЕАЛИЗИРАХА ПРЕЗ ТИЯ ГОДИНИ,КАКВО СА ПЕТСТОТИН ЛЕВА,АМИ ТЕ ЗВУЧЪТ,КАТО ПЕДЕСЕТ СТОТИНКИ ЗА СЛЪНЧОГЛЕД.
ЩО ЗА МРЪСОТИЯ В ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ДА ЖИВЕЕШ С ПЕНСИЯ 130 ЛЕВА,А ДА ПЛАТИШ ГЛОБА С МИНИМУМ ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ МЕСЕЧНОТО ТИ ПОСТЪПЛЕНИЕ.СЕГА БАБАТА ЗА ДА ВИ ПЛАТИ ГЛОБАТА ТРЯБВА ДА ПРОДАДЕ ЕДИН КАМИОН МАРУЛИ,САМО,ЧЕ ТАКИВА ТЪПИ МАРУЛИ,КАТО ВАС ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ ТОВА НЕЩО НЕ ГО РАЗБИРАТ,ЗАЩОТО ВИЕ САМИТЕ НИКОГА НЕ СТЕ БИЛИ В СИТОАЦИЯТА НА ГЛАДНИЯ.ГЪРЦИЯ Е ЕДНА ОТ СТАРИТЕ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПА,ТАМ ЗАЩО ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ПРОДАВА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ МЕСТА И БЕЗ КАСОВИ АПАРАТИ.УЧУДВАМ СЕ ОЩЕ,КАК НЕ СА НИ НАКАРАЛИ И В КЪЩИТЕ ДА ВЪВЕДЕМ КАСОВИ АПАРАТИ И ДА СИ ЧУКАМЕ ЗАКУСКАТА,ОБЯДА И ВЕЧЕРЯТА,ЗА ДА НИ ОБЛАГАТ С ДАНЪК ХРАНЕНЕ.ТО БИВА БОЛШЕВИЗЪМ,НО ТОЙ ЧАК СИ ИЗБИВА В МРЪСЕН ДОЛЕН КОМУНИЗЪМ,КЪДЕТО ВСИЧКО В КОЕТО НЕ Е БРЪКНАЛА ДЪРЖАВАТА СЕ СЧИТА ЗА ПРОТИВОЗАКОННО.
ТОДОР ЖИВКОВИЯ КОМУНИЗЪМ ЛАЙНА ДА ЯДЕ ПРИ СЕГАШНИЯ.И ТОГАВА ИМАШЕ СВОБОДЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ ПАЗАР,АМА НИКОЙ НЕ ИДВАШЕ ДА ТИ ВЗИМА ДУШАТА ЗА СПЕЧЕЛЕНИТЕ С ТРУДЪ ТИ СТОТИНКИ.
А МРЪСНИТЕ ПОМИЯРИ НА ВЛАСТА,ЗНАЯТ ЛИ И ПОДОЗИРАТ ЛИ,КОЛКО МНОГО ТАКИВА СТАРЦИ ЗАРАБОТВАТ ЖАЛКИ ПАРИЧНИ ПОСТЪПЛЕНИЯ С ЕДНА ЕДНИЧКА ЦЕЛ-ДОСТОЙНО ПОГРЕБЕНИЕ???????????????
ЗАДАВАЛИ ЛИ СТЕ СИ ТОЯ ВЪПРОС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ReD_BoY
ReD_BoY
28.05.2011 9:11 9:11

К*Р ЗА УШЕВ !!!

Тя
Тя
30.05.2011 18:22 18:22

Потресена съм ! Глобите отиват при хората, които се радват на 25 стотинки на ден ! Тази жена е дошла в „големия“ град да изработи не повече от 2-3 лева с марули, които са 100% по-чисти и полезни от всички други стоки с уж ИЗВЕСТЕН произход! Запорираха съмнителните сметки на община Хасково и се започна… Синя зона , ако превишиш времето – скоба , айде пак пари,преминава се към всякакъв вид разрешителни, които струват по 20-30-50 лева и с всяко ходене до въпросната община все изкача по нещо ново за плащане ! И като преминат общинари през всички тези разрешителни и такси от НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД идва ред на изпълнителната власт , която ходи, пише актове, налага глови и прочие ! На кого обаче ?! Не глобяват 17 годишните, които продават дрога, нито пък тези , които ни тровят с минали срокове на годност, не налагат санкции на здравните работници, които едва не ни убиват , нито пък на данъчните , че постоянно лъжат и мамят! Те пишат протокол, а може би по-късно и акт за 500 лева на баба Иванка, жената, която е дошла да продаде 5 марулки от собствения си двор, за да изкара 5 лева, жената , която е работила цял живот за тази страна и сигурно е била учителка на нечия майка или е лекувала нечии баща! Баба Иванка е тази , която цял живот е плащала данъци на държавата и се е надявала на спокойни старини! Ами ето , бабо Иванке и теб разплакаха !

избирател от Харманли
избирател от Харманли
29.05.2011 13:32 13:32

Вижте как е решен проблема с плодовете и зеленчуците в Русия.През 2010 година имат в сила Постановление на МС с което се забранява вноса от Турция и от Китай на тези пло-дове и зеленчуци,които се произвеждат в Русия.Това е нап-равено с цел да се развива и стимулира местното производ- ство и местният пазар.Всички знаем,че в близките години и в България имахме оранжерийно производство на домати,крас тавици,чушки,маруля и всички видове овощни градини и пазара беше задоволен и имаше голям износ и производите- ля беше доволен.А сега тези гумени глави-тръгнали да прес- ледват бедният човек и да търсят документи за произхода на стоката,като си затварят очите по всички пазари-където дей ствнително вносните стоки са със съмнителен произход…….

karta4a
karta4a
28.05.2011 14:36 14:36

eiiiii maka vi bokluci takiva ostavete jenata na mira

христов
христов
28.05.2011 13:20 13:20
гражданин
гражданин
28.05.2011 13:12 13:12

Чудя се защо ли нашите политици не четат Стамболов,да вземат,чеда сложат едни космически мита за вноса на селскостопанската продукция, че да живне родното производство,че да мръдне икономиката и децата ни да вземат да се свъртат в България, щото такова май не е било и по времето на „кърджалиите“.Евалла на политиците ни подминаха ги.

МАРУЛЧО
МАРУЛЧО
28.05.2011 13:12 13:12

УЖАС……БАБА ИВАНКА НАНЕСЕ НЕПОРАВИМИ ЩЕТИ НА ДЪРЖАВАТА……..АМИ СЕГА …..ДАЙ ДА Я ГЛОБИМ…..СКАПАНЯЦИ ….ДО БАБИЧКАТА ЛИ ДОПРЯХТЕ БЕ….ЩО НЕ ИДЕТЕ ДА ГЛОБЯВАТЕ В КБ.РЕПУБЛИКА-НА ПАЗАРА….ИЛИ ТАМ ВСИЧКИ СА РЕДОВНИ….ДА АМА ТАМ МОЖЕ И БОЙ ДА ЯДЕ СКАПАНАТА ДОКТОРКА ИЛИ С КАМЪНИ ДА Я ЗАМЕРЯТ……ТЯ ТВА СИ И ЗАСЛУЖАВА

вая
вая
28.05.2011 11:49 11:49

Новоизмислените от правителството държавни чиновници от Агенцията за храните, която с нищо не е по- различна нито по функции, нито с кадрите си от досега съществуващите институции да си намерят друго поле за изява. Не е ли срамно да се разправят с хората донесли две марули и три връзки лапад .За тези хора това е не само източник на някакъв доход.Защото днес ще си изкара пари за един хляб. Никой по- горе не пише, че така те си осъществяват социалния контакт, който иначе нямат. Така виждат и какво се променя в живота, което не могат да видят в пълнота в село.
Може ли да се допуска да се унижават хората за две марули и да се принуждават да плачат.
Освен това не му ли се къса сърцето на премиера като гледа рекламата по телевизията когато една баба с проходилка си отмъква с викове за помощ пакетче чипс. Това е живата действителност. Много възрастни хора нямат пари за хляб.А на тях не им ли се прияжда чипс, шоколад, сладолед. Не им ли се пие кафе?.Господин Дянков съвземете се, престанете да се мъкнете в Китай, в Дубай с антуражи от с нищо незаслужили и нищо нямащи да дадат на държавата секретарки ами дайте малко пари на хората, за глътка въздух.Ами ако това беше Вашата майка и майката на г-н Борисов. Какво като е била учителка. Да не би да са – по- добре пенсионерите бивши учители ?
Когато отида в чужбина ми прави впечатление, че в хипермаркетите възрастните хора пазаруват предимно от щандовете за биологично чисти храни. А те са много по- скъпи. И защо? Защото държавата им е осигурила достойни и спокойни старини и след доста по- малък стаж от този на българските пенсионери им се дава възможност остатъка от живота им да си прекарат спокойно. А не в лишения. Може ли да прочетете и да си наредите на видно място в компютъра всички статии и съобщения за мизерията на пенсионерите. А ако децата им нямат възможност да им помогнат. Защото и младите не са по- добре. И то по- голяма част от младите. Това ли заслужава българския народ – мизерия, болести, безпаричие, лишаване от всичко. Защо не напълнихте хазната от ония с палатите дето ги показахте по телевизията, та тогава пенсията на баба Иванка шеше да стане поне 500 лева и нямаше да се налага да продава две марули. Които при това си е отглеждала сама. Как допускате хора, които са се отрепали от труд да гледат ягоди и си казват че ягодите им излизат не по- малко от 2.30 за килограм да получат за тях от мутрите 70 стотинки, а после на мен същите мутри да ми ги продадат по 5 лева?Защото те минават сутрин по пазара и диктуват цените. А баба Иванка и други като нея ще лазят, ще се превиват под слънцето за 5 марули. И тая Агенция да я подхванете и хубавичко да я огледате от началника до чистачките. Защото напълнихте държавата с държавни служители, половината от които не са за държавна служба. Както оная красавица с червената сатенена рокля дето се помъкнала в Народното събрание. Защо поне госпожицата не мине к*рс за обноски и за начин на обличане. Даже в турските филми дето толкова се плюят и се твърди, че нищо не можели сме да научим от тях вижте как са облечени служителите на техните фирми и как се държат с клиентите. Защото си вадят хляба от тези клиенти, а държавата от тях. И всички тези дето са се намърдали по разните отдели в министерства, централни ведомства и местни органи на властта да ги поизметете. Защото не е вярно, че се назначават с конк*рс. Все са човек на някой.
А горката бабичка и другите като нея на кого са хора ? И така ли трябва да е.
И предлагам ако бабичките се глобят веднага да отиват в адвокатската колегия и да им се назначат служебни адвокати. От раз ще Ви паднат актовете. Защото не можеш да изтупваш хората като брашнени чували и изстискваш като лимони и накрая да се хвалиш, че пицата станала малко по- голяма или че си им повишил пенсиите с 1 левче на месец.

Революционерка
Революционерка
28.05.2011 11:45 11:45

Наистина,дайте да направим страница във Фейсбук срещу тези корупционни практики.Нека някой,който е по-на „ти“ със създаването на обществена страница в сайта да я направи и да даде линка тук,за да се включим в протеста.
Мисля,че ще намерим много привърженици.Много хора ще се включат в тази дискусия.И искрено се надявам админите на haskow.info да не изтрият линка,за което предварително благодаря!

Ботев
Ботев
28.05.2011 10:53 10:53

На алчните народни избраници(депутати)и на всички които за 22 години ни съсипаха живота,на криминално проявените бизнесмени (от приближените кръгове) които ощетиха България с милиони левове,на министри,кметове и съдии им се разминава с условни присъди“ ТЕ СА БОГОПОМАЗАНИ“ и изобщо не им пука, а за обикновения човек „ГЛОБИ,СЪД,НАКАЗАНИЯ“ до кога.С какво е виновна жената че вие“народните избраници“ я докарахте до това положение,че за 0.25 стотинки ще и почерните живота а същевременно вие живеейки на гърба на такива изстрадали хора крадете като за последно.Но има едно поверие което гласи“КОЙТО НАПРАВИ ЗЛО ЩЕ МУ СЕ ВЪРНЕ РАНО ИЛИ КЪСНО СТОКРАТНО КАКТО НА НЕГО ТАКА И ЦЕЛИЯ МУ РОД’ дано да е вярно за да се пържите в собствената мерзост.

АЗ ГРАЖДАНИНА НА ХАСКОВО
АЗ ГРАЖДАНИНА НА ХАСКОВО
28.05.2011 10:17 10:17

ЗАЩО НЕ ПРОВЕРЯВАТА И ГЛОБЯВАТЕ ТЕЗИ ОТ ЗЕЛЕНЧУКОВИЯ ПАЗАР,КОИТО ПРОДАВАТ И НЕ ТАКСУВТ С КАСОВ БОН МАРУЛИ,НИТО ЯЙЦА,НИТО НИЩО,ПОВЕЧЕТО СА С ТЕЛКОВО РЕШЕНИЕ И НЕ ПЛАЩАТ НИКАКВИ ОСИГУРОВКИ,НА ТЯХ НАМА ГЛОБИ ЕСТЕСТВЕНО…….КАКЪВ КОНТРОЛИМА ЗА ТЯХ,В ХЕИ НОСЯТ МАРУЛИ,ПОСЯТИ БЕЗ ТОР,А ПРОДАВАТ НИТРАТНИТЕ НА НАС.ЗАСИЛЕТЕ ТАМ КОНТРОЛА.БАБА ИВАНКА СИГУРНО НЕ ГИ Е ТОРИЛА С НИТРАТИ,ЗАЩОТО НЯМА ПАРИ ДА СИ КУПИ ПРЕПАРАТИ.ТОВА ДЕЯНИЕ ОТ ВАША СТРАНА Е СРАМ И ПОЗОР.ВСЕКИ ИСКА ДА КОНСУМИРА ЧИСТА ХРАНА,А НАШАТА НАЦИЯ Е ИЗТРОВЕНА,РАЗБИРА СЕ ОТ ДОБЪР КОНТРОЛ НА ПАЗАРИТЕ ОТ ПРОВЕРЯВАЩИ………..ДА НЕ СИ БЕДЕН И СЛАБ В НАШАТА БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СИ ПОСЛЕДЕН НА ВЕРИГАТА…..

АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
28.05.2011 9:25 9:25

МАМКА ВИ ДОЛНА ЧИНОВНИЧЕСКА-ПОМИЯРСКА, ДО ПАРИТЕ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТНА ЖЕНИЦА ЛИ ДОПРЯХТЕ????????? ТО БИВА ГЕРБО-КОМУНИСТИЧЕСКО-ЕВРЕЙСКА ПОМИЯРЩИНА, АМА ВАШЕТО ПРЕМИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ. ТАКОВА БЕЗОЧИЕ И БЕЗСРАМИЕ ДАЖЕ И В ЛИТЕРАТУРНИТЕ ШЕДЬОВРИ НА СВЕТОВНИ АВТОРИ НЯМА. ТОВА ЛИ ВИ Е „ИЗЛИЗАНЕТО“ОТ ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА????????? ДА ДЕРЕТЕ КОЖАТА НА БЕДНЯКА, А ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ КОЙ ЩЕ ГИ ПОТЪРСИ??????????
ДАНО НА СТАРИНИ ИЗПИТАТЕ ТЕГОБИТЕ НА ТЕЗИ ИЗСТРАДАЛИ ХОРИЦА СТОКРАТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
28.05.2011 9:22 9:22

ПАК КАЗВАМ,ВРЕМЕ Е ЗА ТОЯГИТЕ!!!ТОРМОЗЯТ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА КОИТО СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА РОВЯТ ПО КОФИТЕ,ЧУДЯТ СЕ КАК ДА ОГРАБЯТ И ДРУГИТЕ ХОРА В БЪЛГРИЯ.ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ РАЗГРАБИХА ВСИЧКО КОЕТО ТОЗИ НАРОД Е СТРОИЛ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАСАМ.НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЕ ПЪЧАТ С ОГРАБЕНИТЕ ОТ НАРОДА ПАРИ!!!ТОВА СА НАШИ ПАРИ НА БЪЛГАРИТЕ!!!И ЗАЩО НЕ ОТИДАТ В ЦИГАНСКАТА МАХАЛА ДА ГИ ПОДГОНЯТ ТАМ ОНЕЗИ С ПРАХОВЕТЕ И ЦИГАРИТЕ?АМА И ЗАЩО ДА ХОДЯТ НАЛИ НАМЕРИХА ТАЗИ ЖЕНИЦА И СЕГА ЩЕ И ИСКАРАТ АКЪЛА!ОТБИХА НОМЕРА И ОТЧЕТОХА ДЕЙНОСТ.ДОРИ И ВИКНАХА ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ГИ ВИДИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КОЛКО СА РАБОТНИ И КАК ВАДЯТ НА УМРЯЛО КУЧЕ НОЖ.А ИНАЧЕ ЗАЩИТАВАМЕ РАЗНИ ОГЪЗЕНИ ДЕТО СЕ МОЛЯТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ,ТАЗИ БАБА ДАВАЙ ПОД ЛЕДА.ТОВА НЕ Е ЛИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ?КОЛКО ЛИ ОЩЕ ЩЕ СПИМ?ДАНО НЕ Е ОЩЕ 500 ГОДИНИ ЧЕ НЯМА ДА НИ ИМА И КАТО НАЦИЯ.

sisi
sisi
27.05.2011 19:04 19:04

NE ZAKA4AITE BEDNITE PENSIONERI I BEZ TOVA JIVOTA IM E AD, IMA MNOGO PO VAJNI NE6TA ZA KONTROLIRANE.NE PLA4I BAB4E,VSE 6TE SE NAMERI SAVESTEN GRAJDANIN DA TE SPASI.NO VE4E NE XODI TAM DA PRODAVA6,ZA6TOTO I DA IZKARA6 NQKOI LEV VSE NQKOI 6TE TI ZAVIDI I 6TE TI GI VZEME,V TAQ ANARXIQ I SKAPANA DARJAVA -OPRAVIQ NQMAAAAAA.

ina
ina
27.05.2011 19:01 19:01

abe idioti takiva vijte q tazi vuzrastna jena zaradi p[olitikata i upravlenieto v bulgariq se mache da iskara nqkoq stotinka za hlqb vie globa 500lv shte i slagate znaete li vie kak se vadqt 500leva s chesten trud – izobshto vadili li ste ili samo podkupi znaete da vzemate kakva policiq ste vie aide kash

Imam predlojenie neka usporim globata na vazrastnata jena nadali ima tazi suma spored me dori ot pritesnenie moje i nqkoq belq da napravi neka pomognem neka glasuvame i zashtitim jenata .Molq vseki koito ima malko jal da me podkrepi AZ SAM PROTIV GLOBATA NA JENATA!!!!!!!!!!!!!!!!!TQ NE OT HUBAVO E OTISHLA DA PRODAVA TAM

хасково
хасково
27.05.2011 18:40 18:40

не ви е срам циганите продават прахове и цигари никои не ги закача, пак на бабата 500лв. Срама нямате г…золисци такива .

cska
cska
27.05.2011 15:20 15:20

ne zaka4aite babata zashtoto shtiala da izkara jalti stotinki ot 5 marulu,zaka4aite tezi koito vartiat nezakonen biznes za hulidi levove

Гражданка
Гражданка
27.05.2011 14:41 14:41

Хванали баба Иванка, а престъпниците са на свобода.Та дори ги и вадят невинни.Е това ако е държава, аз съм трамвай.Ега си мамата.Тая женица вероятно не може с мизерната пенсия която и дават, за това че цял живот е бъхтала като идиот да работи, хапчетата да си купи защото и здравната толкоз им помага.А те щели да и вземат 500 лв.Не държава, а мащеха.Ужас, от ден на ден все повече се разочаровам.

IVAN
IVAN
27.05.2011 14:38 14:38

p**ali smotani kak ne vi e sram da napravite globa na tazi jena .pred dahliite s laskavi koli sedite mirno, a pred bednata jenica se pravite na interesni 500lv akt.palni BOKLUCI. bez kapka оважение.

ГОСТ
ГОСТ
27.05.2011 14:34 14:34

СРАМ ЗА НАЦИЯТА…..ДО ПАРИТЕ НА БАБИЧКАТА ЛИ ДОПРЯХТЕ БЕ ГЛАДНИЦИ…..АМАН ОТ АГЕНЦИИ ГЛОБАДЖИИ И РАЗНИ ДРУГИ ЗАПЛАТАДЖИИ КОИТО И СРАМА НЯМАТ……СКАПАНА ДЪРЖАВА……

зоолог
зоолог
27.05.2011 14:33 14:33

Сърцата им не стават дори и за храна на лъвовет в зоопарк „Кенана“

зоолог
зоолог
27.05.2011 14:32 14:32

Сърцата на тези служители не стават дори и за храна на лъвовете от зопарк „Кенана“

daniel
daniel
27.05.2011 13:44 13:44

Господа, а ако това беше майка Ви или баба Ви? никой не е застрахован от такива старини, призовавам ако все пак ще има наложена глоба, Господа с възможности, Ротарианци, политици и др. моля платете глобата на тази Жена. Тя не заслужава сълзите който е изплакала и притеснението което е изживяла. Докажете че Ви има и помагате.

Възмутена
Възмутена
27.05.2011 13:32 13:32

Как не ви е срам,бе?Опряхте до бедните хорица,които поне предлагат чисти храни.Или тук няма рушвети,а?
Има толкова магазини за проверяване,в които хранителните стоки и за прасета не стават!А за хигиента пък да не говорим.Ама се прибирате с торбички с деликатеси или багажници с вкусотии.

Анонимен
Анонимен
27.05.2011 13:15 13:15

нямам думи-глей ги мазниците-как не ги е срам
как спите нощем ве с таа съвест

NK
NK
27.05.2011 13:14 13:14

Внуците на тази възрастна жена плащат данъци за да може тия малоумници от агенцията да вземат по 1500 лв заплата, а те глобяват баба им за да се напълни на Дянков торбичката. Това се казва парадокс, вървиме със сигурност на „оправяне“ господа Борисов, Станишев, Сидеров И Доган. Всички сте един дол дренки, но не забравяйте, че никой вечен няма на този свят, вечни са само милионите, които окрадохте, но ДРУГ ЩЕ ВИ ГИ ХАРЧИ….. нека ви е гадно….

sram i pozor
sram i pozor
27.05.2011 12:55 12:55

moje li taka da se izlagate s nqkoq babi4ka

кеки
кеки
27.05.2011 12:52 12:52

Оставете хората да изкарат някой лев ве -хрантутници мръсни с 130лв пенсия как се живее

Гражданин
Гражданин
27.05.2011 15:38 15:38

Не считам че глоба от 500 лв е решение на проблема. Според мен не точно е определено нарушението и.Баба Иванка продава на не регламентирано място/ импровизиран пазар / като санкция за това е от порядъка на 10-20 лв. В противен случай представяте ли си какво ще стане ако всички търговци се пръснат по тротоари и пътища да продават зеленчуци и плодове.Колкото до документа е хубаво да си доказва качеството на стоката ,най-вече че в случая марулите са с нормално съдържание на нитрити пред клиентите, ако не те си ги копуват на своя отговорност за собствена консумация.

Марул
Марул
27.05.2011 15:46 15:46

Трябва да се създаде специална агенция за борба с бабите с марулите.Не може така.Хем ще осигурим работа на още 50-тина човека.И защо не са я оковали с белезници?Поне ония с качулките да бяха дошли.

ххх
ххх
27.05.2011 15:57 15:57

Тези от зеления пазар, да не би да имат документи?
Къде е нап??? Кой от зеления пазар издава касов бон?

sisi
sisi
27.05.2011 18:31 18:31

daite prili4na pensiq na babeto i nikoga nqma da izleze da prodava maruli,6te si gi xapka sladko za6toto sa ekologi4no 4isti,,,,xvanete banditite,,,,oligofreni

Вие сте рушветчии
Вие сте рушветчии
27.05.2011 18:15 18:15

Наистина,що не проверите стоката,която е по сергиите на прекупвачите?!Защо не им спретнете и една проверка що не дават касови бележки?!А проверете и магазина в края на пазара за млечни продукти.Вижте на какво ниво му е хигиената,и изобщо има ли някакво мляко в млечните продукти.Погледне денонощните магазини,гриловете пред тях,колко ги бива тия пилета и с колко химикали са натъпкани.Проверете в Кауфланд що стока има с изтичащ срок на годност на щанда за промоции и т.н.и т.н.
Видеоклипове ли да ви правим или да ви събираме снимков материал за хранителни стоки без етикети на български?!
Горката женица е заделила от собствената си стока,за да изкара парички за лекарства или ток.Не закачайте бабите по алеята за пазара.Откъде ще си купуваме истинско мляко и екологични зеленчуци?! Нямало контрол.Ами нали като го кипна това мляко над 90 градуса,всички микроби ще пукнат.
То и вас трябва да сварят,та да ви дойде акъла в главата.Ама нали от горките баби нямате рушвети и аванта.Относно рушветите съм пряк свидетел и не говоря празни приказки.

Вие сте рушветчии
Вие сте рушветчии
27.05.2011 18:10 18:10

Наистина,що не проверите стоката,която е по сергиите на прекупвачите?!Защо не им спретнете и една проверка що не дават касови бележки?!
А проверете и магазина в края на пазара за „млечни“продукти.Вижте на какво ниво му е хигиената,и изобщо има ли някакво мляко в „млечните“продукти.Погледнете денонощните магазини,гриловете пред тях,колко ги бива тия пилета и с колко химикали са натъпкани.Проверете в Кауфланд що стока има с изтичащ срок на годност на щанда за промоции и т.н.и т.н.
Видеоклипове ли да ви правим или да ви събираме снимков материал за хранителни стоки без етикети на български?!
Горката женица е заделила от собствената си стока,за да изкара парички за лекарства или ток.Не закачайте бабите по алеята за пазара.Откъде ще си купуваме истинско мляко и екологични зеленчуци?! Нямало контрол.Ами нали като го кипна това мляко над 90 градуса,всички микроби ще пукнат.
То и вас трябва да сварят,та да ви дойде акъла в главата.Ама нали от горките баби нямате рушвети и аванта.Относно рушветите съм пряк свидетел и не говоря празни приказки.

ptio
ptio
27.05.2011 17:29 17:29

za6to se zaiajdate s jenata be kompleksari mrasni na nikoi nemojete da kajete ni6to i opriahte do pensionerite vie ste bokluci da go znaete kak 6te jivee tia sas 130lv pensia i vie 6te ia globiavate zatova 4e se e trudila i iska da iskara niakoi lev za da prijevee tolkova ste dolni dano i vie da doidete na neinoto polojenie da vidite kak e da vi unijavat po tozi na4in ne6tasnici

zelen4uk4e
zelen4uk4e
27.05.2011 17:20 17:20

dobre be ska4ate tuka ripate ostavete babata zasto na tazi jena prosto ne sa i obqsnili 4e nqma pravo da e tam vsi4ko v tazi strana se pravi AKO MINE NOMERA !!!! ne da mi pishete gluposti kolko domati imalo v ketchupa v kaufland i kolko koi bil kral koito moje krade koito moje pravi drugo kakvo gledate na drugia v panicata neznam kato ima protest si sedite u vas kato ima izbori glasuvate za toq deto vdigal nai mnogo na lejanka vie vsi4ki ste ROBI i ste mrete ROBI dokato mi vartite guz i mislite 4e nqkoi otgore she doide da vi opravi vadete vazelina i se navedete nisko napred !!! ROBI !!!

миме
миме
27.05.2011 17:04 17:04

Не е виновна бабичката , а хората които получават заплати от нейните близки които плащат данъците.Така е навсякъде където има държавни контролни органи.Най-некадърен лекар в РИОКОЗ, най некадърен икономист в А -я поХраните, най – некадърен инжинер в Общината, най- векъдер строител в Областта, най- векадърен среднист в КАТ и т.н.Дерзайте хора и си купувайте изкуствени хпани от хранителните вериги , а истинският пазар го глобяват.

*
*
27.05.2011 16:42 16:42

НЕСТИГА ,ЧЕ ПОЛУЧАВАТ 100 ЛВ ПЕНСИЯ И СЕ ЧУДЯТ С ТЕЗИ ПАРИ ТОК ЛИ ДА ПЛАТЯТ,ВОДА ЛИ, ПАК СЕГА ИСКАТЕ И 500ЛВ ГЛОБА!!!ЗА ТОВА СМЕ ТОЛКОВА СКАПАНА ДЪРЖАВА!

нямате срам
нямате срам
27.05.2011 16:39 16:39

бабчето е дало 2.5 за билет, после ще даде още толкова, за да си отиде. И на всичкото това е изкарала 25 стотинки! Малееее, че бабката печели много бе! Не ги ли е срам тъпаците да се заяждат с жената?!?!?! Тая бабка 100% се е бъхтила яко по Бай Тошово време, за да дойдат сега нещастниците да и секвестират житцето! Г-ДА ПРОВЕРЯВАЩИ, ТОВА МОЖЕ ДА Е ВАШАТА МАЙКА ИЛИ БАБА! ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ ЕЙЙЙЙЙ БУКЛУЦИ!!!!!!

Весо
Весо
27.05.2011 16:29 16:29

Засрамете се бе смотаняци такива ! Тази жена се чуди от каде да намери някои лев да може да си купи лекарства и да изкара месеца а вие АЛЧНИ лицемери я притискате до стената ! Аз се чудя още как не сте сложили данак въздух и по този начин ще легализирате още един начин по които ЛЕГАЛНО МОЖЕ ДА НИ ВЗИМАТЕ ВСИЧКИТЕ ПАРИ и да ни принуждавате да изваршваме престъпления. А отностно г-н Дянков….. Вие сте наи-обикновен зъл даначен а не министър,затова или си подаите оставката или по-добре лапнете дулото….. Този ден със сигорност ще се обяви за НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК !

Марул
Марул
27.05.2011 16:21 16:21

Така е.Хората от агенцията не са виновни.А проверяват ли в Кауфланд колко домати има в кетчупа?И има ли изобщо?А българите,които работят в мобилните оператори не ни ли лъжат?Всички българи,които работят в чуждите фирми не се ли държат като еничари?Всичко е подчинено на „големите“-да не им се бъркаме.Не че с 5 марули ще им се подяде пазара,ама всички търсим да си купим мляко от частник,а не от веригите защото това не е мляко.

Teodora
Teodora
27.05.2011 16:00 16:00

Vsichki imate pravo no po drug nachin shtqhte da govorite ako bqha drugi stoki koito ne moje da se prodavat na van i vashite deca qdat ot tqh poneje sa evtini, sled tova aide v bolnicata i kakvo pak shte ste nedovolni. Ne trqbva da ste tolkova kritichni, horata ot agenciqta si varshat rabotata, da ne mislite che i na tqh im se iska tochno na vazrastnite hora da pravqt globi. Za vsichko sa vinovni opravnicite ni, ako davat svesni pari mislite li che tezi babi shtqha da sa tam……….zamislete se

ххх
ххх
27.05.2011 15:58 15:58

Браво на ххх. Бабата си ги е произвела, а търговците от пазара ги препродават на тройни цени.

АНИ
АНИ
11.01.2019 11:50 11:50

Тези униформени, вместо да пазят служителите за да глобят тази възрастна жена, която нито краде нито пребива някой а от нужда се опитва да си докара допълнителен доход, ДА ОТИДАТ ПО СЕЛАТА И ДА ПАЗЯТ ТЕЗИ СТАРИ ХОРА ОТ ТОРМОЗА ПОБОЯ И КРАЖБИТЕ НА КОИТО СА ПОДЛОЖЕНИ ОТ МАЛЦИНСТВАТА!!!!!!!!

Мария
Мария
11.01.2019 22:43 22:43

Пълна трагедия ? Как така неподминаващ проблем, достоен за глоба (и то доста солидна), се оказа незаконната продажба на баба Иванка на марули… казуса не подлежи на коментар.. Тази жена се опитва да събере някаква бездруго недостатъчна сума, с която да подпомогне своето пребиваване… то разбира се е невъзможно с 130 лв пенсия… Хора, стегнете се, очеизваден е факта, че сте безкрайно алчни, но за такова нещо да се налага глоба от минимум 500 лева..?? безумно е.. Разбира се, жената е беззащитна и вие не пропускате възможността да блеснете с идиотизма си и да я санкционирате ?? страхотна държава сме ей

П.П
П.П
11.01.2019 22:50 22:50

Идиоти долни как не ви е срам, старите хора живеят с по 180 лв в мизерия .. ограбихте народа

Back to top button