Хасково

Европейски ученици очаровани от музея в Александрово

Групата в музея50 ученици и учители от 5 европейски държави посетиха днес музея на тракийското изкуство в Източните Родопи в село Александрово. Те са гости на харманлийското училище „Отец Паисий“ по проект, а посещението бе организирано от областната администрация в Хасково. Децата бяха придружени от заместник- губернатора Николай Нанев.

Групата от Англия, Уелс, Турция, Италия и Литва останала очарована от видяното в музея. Освен него за едноседмичния си престой в България учениците и учителите са видели още Бачковския манастир, забележителностите на Велико Търново, Габрово, Пловдив и Несебър.

Целта на проекта е популяризиране на образованието, културата, историята и традицията на всяка от страните – партньори. България е последната държава, която презентира своите забележителности. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button