Регион

Извадиха златни накити за 404 000 лв. от тайник на автобус

Над 4.4 кг. златни накити задържаха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на автобус. През последните четири дни това е трети опит за нелегално пренасяне на изделия от благородни метали през пункта, съобщават от Агенция „Митници“.

Румънският автобус пристигнал на Капитан Андреево вчера на път от Турция за Румъния. Двамата шофьори и пътниците заявили, че не внасят стоки, парични средства и ценности за деклариране.

Автобусът бил селектиран за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник в арматурното табло. От укритието митничарите са извадили 25 пакета с пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 4 490.67 г. накити от 14-каратово злато на обща стойност 404 160 лева.

Контрабандните златни изделия са задържани. На 54-годишния турски водач е наложена 5 000 лв. гаранция и забрана да напуска страната, освен с разрешение на хасковската прокуратура.

При пренасяне на изделия от благородни метали през граница на страната, външна на ЕС, нормата за безмитен внос на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 г., а от сребро – 300 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button