Хасково

Постоянен арест за дрогиран каналджия с 12 мигранти в колата

Хасковският окръжен съд потвърди постоянния арест за 26-годишен каналджия от Ямбол, наложен му от Районен съд – Харманли.

Мъжът е задържан на 27 юли на автомагистрала „Марица“ с 12 иракчани в лекия автомобил, сред които и дете. За това престъпление го грози затвор от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лв. Освен това тестът на водача е отчел наличие на метамфетамин, за което наказанието е от 1 до 3 г. затвор и глоба от 500 до 1 500 лв., допълват от съда.

Той е обжалвал задържането си под стража с желанието за „домашен арест“, но окръжните магистрати потвърждават мярката, защото има реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият няма трайна уседналост и постоянна работа. Той е осъден условно само месец преди сегашното престъпление.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button