Регион

787 молби за дърва на 66 лв. за кубик в Свиленград

Подадени са 787 молби за дърва за огрев в Свиленград, като заради големия интерес заявления се приемат и след крайния срок, съобщават от общината.

189 от молбите са на жители на Свиленград, а останалите са на хора по селата. Приоритетно дърва ще получат 484 възрастни и нуждаещи се хора от селата. Домакинствата получават по 5 кубика дърва на цена от 66 лв. за кубик, като транспортът е за сметка на купувача.

Днес е започнал добивът на дърва за огрев за местното население от фонда на Държавно горско стопанство – Свиленград. Поетапно ще бъдат снабдени с дърва всички села. Ще се започне от Мезек и Сива река, които са най-близо до дърводобивния участък.

Останалите извън първоначално одобрените молби, са включени в резервен списък. Търсят се варианти и те да бъдат осигурени в кратък срок. Целта е до края на месец септември да бъде изпълнен графикът и да се задоволи необходимостта от дървесина за отопление в предстоящия зимен сезон, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button