Регион

РИОСВ с предписание към община Симеоновград да почисти поредното незаконно сметище

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е издала предписание на кмета на община Симеоновград да почисти поредното незаконно сметище край града, съобщиха за Haskovo.info от Екоинспекцията.

Вчера читатели на Haskovo.info сигнализираха за изхвърлени битови и строителни отпадъци край Симеоновград. Експертите от РИОСВ са установили, че до старото сметище на града, което е рекултивирано преди години и не би следвало да се ползва, отново има изхвърлени отпадъци.

Боклуци„В общината има организирано сметосъбиране и действащ договор с регионалното депо за битови отпадъци в Харманли и няма оправдание за образуването на нови нерегламентирани сметища в Симеоновград“, каза директорът на РИОСВ – Хасково инж. Наталия Пачеманова.

Сега общината трябва да почисти отпадъците. Ако това не стане в срок следват санкции.

От началото на годината Екоинспекцията е извършила 7 проверки в община Симеоновград по сигнали за нерегламентирани сметища. Издадени са предписания на кмета за отстраняване на нередностите. Заради неизпълнение е издаден акт и наказателно постановление в размер на 4 000 лева.

Сигнал за незаконно сметище край Симеоновград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button