Регион

Митрополит Николай освети новата църква в Злато поле

ImageПловдивският митрополит Николай освети църквата „Възнесение Господне“ в димитровградското село Злато поле. 

Чрез този храм небето слиза при Вас“  – с тези думи на благодарност се обърна Пловдивският митрополит към всички, участвали в съграждането на храма, неговото изографисване и оформянето на двора.  

Строителството на църквата е започлнало през 2004 г. Първата копка е направена от тогавашният пловдивски митрополит Арсений.  След това строежа е замразен. Довършването на църквата е изцяло със средства от дарения инициирани от представители на ПП ГЕРБ.

Камбаната и иконите на олтара са дарени от депутатите Иван Петров, Фани Христова и Делян Добрев. Със средства се е включил и депутата Иво Димов. Народните представители заедно с активисти на партията от Димитровград залесиха двора на църквата. Това е първият църковен храм в селото.

Освещаването Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.05.2011 22:39 22:39

КУКЕРА ОТ БОЯДЖИК, И БЪРЗАТА СВИРКА, СЛУГИ НА САТАНАТА, КАКВО ПРАВЯТ И ТЕ В НОВАТА ЦЪРКВА?????????
ВЕРОЯТНО Я ОСКВЕРНЯВАТ ОЩЕ ПРЕДИ ОСВЕЩАВАНЕТО Й.

ФФФ
ФФФ
29.05.2011 10:30 10:30

НЕ, ТАМ СА ЗА ДА СЕ МОЛЯТ ЗА ТЕБ….. НО ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН, ЧЕ ГОСПОД ТЕ Е НАКАЗАЛ ДА СИ ТОЛКОВА ПРОСТ И ЕЛЕМЕНТАРЕН МАЛОУМНИК, С ПРИВИДНИ ШИЗОФРЕННИ И ЛЕВИ НАКЛОНОСТИ……………. НЕЩАСТНИК

Анонимен
Анонимен
29.05.2011 23:56 23:56

ЕЙ, ОЛИГОФРЕНЧЕ ФФФ, ГОЛЕМИ ОЛИГОФРЕНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ИМАШ, ДА ТИ СЕ НЕ НАЧУДИ ЧОВЕК.

Back to top button