Хасково

Официално: Местен социалист води листата на БСП в Хасково

Смиляна Нитова ще води листата на коалиция „БСП за България“ в изборите за 48-ото Народно събрание на 2 октомври.

Със 105 гласа „За“, без „Против“ и 5 гласа „Въздържал се“ Националният съвет на партията определи водачите в страната. През последните години БСП в Хасково не е имала за водач местен социалист. На предишните избори водачите се спускаха от централата в София, което предизвика недоволство в част от местните структури. На трите избора през миналата година водачи бяха Велизар Енчев и на два пъти Владимир Маринов. Тогава от БСП реализираха по един мандат от Хасково.

Смиляна Нитова е адвокат, като е била депутат в 42 и 44 Народно събрание. Сега е изпълнителен директор на „Държавна Консолидационна Компания“. Тя коментира пред Haskovo.info, че този път БСП ще се бори за два мандата от Хасково с добрите леви социални политики, които е реализирала за хората.

Предстои областен съвет на БСП, на който да бъдат предложени останалите имена в листата за изборите. Кандидатите за народни представители ще бъдат утвърдени от Националния съвет в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Tiguan
Tiguan
05.08.2022 22:50 22:50

2 места! Виж ти

Учител
Учител
06.08.2022 18:14 18:14

Хасковското бсп с тая мумия загива! 😪

Ася
Ася
07.08.2022 8:06 8:06

Пак ли тая бе,до кога?Няма ли някой с акъла си?

Хасково Сънджак
Хасково Сънджак
07.08.2022 10:40 10:40

Нитова🤪 Нинова се тая. Ако тази партия я няма госпожата щеше да е намърдана в друга партийка.

Back to top button