Регион

МВР: Жандармерията върна реда след напрежение на Капитан Андреево – ВИДЕО

След 4 дни, в които БАБХ не бяха допуснати да обработват товари на ГКПП „Капитан Андреево“, служителите вече работят, обявиха на брифинг на пункта служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на агенцията.

„Жандармерията върна реда на ГКПП „Капитан Андреево“, каза министър Демерджиев. До влизането й на пункта се е стигнало след конфликт между представители на фирмата, която е оперирала по товаро-разтоварната дейност, и служители на БАБХ.

Демерджиев обясни, че още при встъпването му в длъжност е заварил проблем с хладилните камиони, които не са били обработвани ритмично. „От 2 август се борим с проблема. Той ескалира в петък, но в събота през нощта беше решен и резултатите в момента са изключително положителни“, посочи служебният министър. Демерджиев уточни, че сега вече камионите минават без затруднения.

Haskovo.info припомня, че ВАС разреши на частната фирма да извършва товаро-разтоварна дейност на пункта заради нормативни пропуски на БАБХ. Преди ден те бяха отстранени от Агенцията и със заповед тази дейност беше добавена към контрола на пункта. Според властите обаче служители на частната фирма са възпрепятствали работата на тези на БАБХ, като е имало и заплахи. Подадени са десетки жалби и от двете страни, които се обработват. Недоволство е имало сред шофьорите на камиони.

Очакванията са казусът да бъде разрешен в съда. Жандармерията ще остане на пункта до трайното успокояване на страстите, казаха от МВР.

Вътрешният министър допълни, че в петък е разговарял с вътрешния министър на Турция. Обсъждано е оптимизиране работата на пункта заради натоварения трафик. Очакванията са той да се засилва. „Планираме как да прогнозираме и отговорим в аванс, а не да следваме събитията“, каза още министър Иван Демерджиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Комунист
Комунист
07.08.2022 16:16 16:16

Долни лъжци
Ще отговарят за постъпките си
Лъжци

Back to top button