Регион

С 33 000 лв. направиха нова детска площадка в Свиленград

Нова детска площадка е изградена на свиленградската улица „Княз Борис I“ в района на парк „Младежки“, съобщават от общината.

Съоръжението е предназначено за деца до 12-годишна възраст. Площадката е покрита с ударопоглъщаща настилка и разполага с различни съоръжения за игра – пързалка, люлки, батут, детски магазин и беседка. Районът е озеленен с храсти, а около съоръженията са монтирани пейки.

Площадката е разположена на общински терен. Изграждането и оборудването й са на стойност 33 000 лева. Средствата са предоставени от общината и от дарeние.

Новата придобивка допълва района с възможности за спорт и отдих за различни възрасти. До нея се намира спортна площадка за различни видове спорт, изградена по проект на общината през 2014 г. В близкия парк „Младежки“ има фитнес на открито и площадка за скейтборд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button