Регион

Туристи: Искаме кошове за смет по река Арда, тънем в боклуци

Едно от най-предпочитаните места от туристите по бреговете на река Арда е потънало в боклуци и ситуацията се повтаря периодично, алармират читатели на Haskovo.info.

Купищата боклуци се събират ежедневно край Arda Beach заради многото туристи и липсата на достатъчно контейнери за боклук. „Едно от най-красивите места край реката е замърсено, защото всеки си хвърля боклука, където намери за добре“, се казва в сигнала. Причината е, че няма достатъчно кошчета и контейнери, осигурени от община Маджарово.

БоклуциОт кметството коментираха пред Haskovo.info, че периодично чистят района, но туристите през лятото са много и не си събират боклука, а го изхвърлят навсякъде. От там допълниха, че извън населено място нямало как да поставят кошове за смет.

Тази сутрин е започнало почистване на района, като камион бил направил два курса, за да извози отпадъците. От кметството призоваха туристите да не замърсяват природата.

Боклуци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лили
Лили
09.08.2022 13:12 13:12

Боклука е въпрос на култура. Всеки може да си прибере боклука там откъдето е дошъл. Ако не ти пука, къде си оставяш боклука, всичките контейнери за смет няма да те спрат да си хвърлиш кенчето на земята.

Картал
Картал
09.08.2022 14:58 14:58

Когато опаковките са пълни, не Ви тежат да ги закарате до Арда, а когато са празни, ще Ви дотежат на колите! Туристите са мърльовци! Лили е права!

Стефка Ташева
Стефка Ташева
15.08.2022 19:24 19:24

Въпрос на възпитание и отговорно отношение е да почистиш след себе си, било то вкъщи, или навън. Направо е невероятно, как след като си пирувал 2 дена, те е гнус да качиш в колата собственият си боклук, който спокойно можеш да изхвърлиш в контейнер в първото населено място по пътя!?!!! Някой върви и си стиска хартийката, докато не види кошче, друг не се притеснява да зареже цял чувал с боклуци след себе си! Култура и съзнание, това му липсва на българина, за съжаление! Явно, докато не ни бръкнат в джоба, ще продължаваме да живеем в кочината, която сами сме си сътворили.

Back to top button