Хасково

4 деца убити при катастрофи в областта тази година

Катастрофата в Симеоновград5 деца са загинали, а 17 младежи са били ранени при пътно-транспортни произшествия в областта тази и миналата пролет, съобщиха от областната дирекция на МВР – Хасково. Четири от случаите с убитите при катастрофи непълнолетни са от началото на годината.

Първият смъртен случай за 2011-та е от февруари. Тогава загина 5-годишно момче в село Капитан Андреево. Малкият вървял по тротоара, хванат за ръката на сестра си. Изведнъж се отскубнал и се озовал на пътното платно, където бил блъснат от автомобил. 

Точно по Великден при тежка катастрофа в Симеоновград загинаха 6-ма младежи, трима от които непълнолетни

От областната дирекция на МВР обобщават, че най-честите нарушения на пътя са управление с несъобразена скорост, шофиране на МПС от неправоспособни водачи и отнемането на предимство на пешеходците. 

Заради черната статистика и увеличаването на катастрофите със загинали и ранени младежи утре стартира традиционната национална акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. 

От 1 до 15 юни и през цялата ваканция служителите на пътна и охранителна полиция ще осъществяват засилен контрол на местата с повишена опасност от катастрофи с деца и юноши. Ще се следи за спазване ограниченията на скоростта и на предимството в населените места, както и за използването на предпазни колани, каски и обезопасителни системи за возещите се в превозни средства деца. Целта на акцията е да бъдат предотвратени случаите на управление на МПС от неправоспособни водачи, както и да бъдат санкционирани собствениците, предоставили автомобилите си на такива лица. Полицейските служители ще се намесват и при рисково поведение на деца, играещи на платното или край него, за да не се стига до инциденти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
водач
водач
31.05.2011 12:07 12:07

защо винаги е виновен водача,защо няма глоби за пешеходци

bayern
bayern
31.05.2011 15:51 15:51

zashtoto si zatvarqt ochite i zashtoto taka edin sluchai se reshava mnogo po lesno, v BG e taka, ako na magistrala byde sgazen chovek vinovnika otnovo shte e vodacha !!!

Back to top button