Регион

Бедствено положение в 3 общини в Хасковска област заради пожарите

Бедствено положение е обявено в общините Харманли, Свиленград и Любимец заради избухналите пожари, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Както Haskovo.info писа, пламнаха 4 къщи в село Вълче поле, община Любимец. Няма пострадали хора. Гори край жп линията между Харманли и Свиленград, като се предполага, че пожарите са предизвикани от искри от преминаващ влак.

ПожарВ симеоновградския квартал „Злати дол“ горят черешови градини. Край свиленградското село Момково също е избухнал пожар. Гори край разклона за село Сива река. Има опасност да се запали и борова гора край село Белица, община Любимец.

Малко по-късно от пожарната съобщиха, че борбата с огнищата продължава. Пожарите се разрастват бързо във вятъра, като този до Симеоновград например е обхванал 3 000 – 4 000 декара.

Не достига техника, като на много места остават дежурни екипи. Едно от тях е село Вълче поле, където по-рано през деня изгоряха необитаеми къщи и селскостопански постройки. Огънят най-вероятно е тръгнал от изхвърлена пепел от жена от една от близките къщи.

Щабът е събран, като най-вероятно за утре ще бъдат поискани булдозери за прокарване на просеки. Областният управител Минко Ангелов каза, че е поискал помощ от противопожарните служби от Кърджали и Стара Загора. При необходимост ще бъдат повикани и военните.

За утре прогнозата отново е за високи температури и силен вятър.

Десетки пожари в Хасковско, горят къщи във Вълче поле

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.08.2022 23:35 23:35

не палете огън на открито и не изхвърляйте фасове!

Back to top button