Хасково

Консултират работещите в Гърция българи по проект за 1 млн. евро

Областният управител на Хасково Ирена Узунова, Пламен Димитров и Янка Такева вдигнаха наздравица, снимка Георги ДаскаловИнформационен център трябва да заработи в Хасково по проект на КНСБ за защита на правата на работещите в Гърция българи, съобщи днес президентът на конфедерацията Пламен Димитров. Общо четири подобни центъра в граничните области ще консултират хората, желаещи да работят в южната ни съседка.

Целта е да се защитят правата на гурбетчиите, които сега в повечето случаи работят незаконно и при много лоши условия, обяви Димитров. Условието е желаещите помощ да се синдикални членове, а идеята е това автоматично да ги прави членове и на гръцките синдикати.

Стойността на проекта е 1 милион евро и ще бъде финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество „България – Гърция“.

Кампания за гарантиране на социалните и трудови права на българските работници провежда КНСБ в страната. Утре тя ще бъде представена в торовия завод в Димитровград. Целта на конфедерацията са промени, гарантиращи правото на синдикално сдружаване и криминализиране на укриването на осигуровки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button