Хасково

Агенцията по храните: Няма краставици от Испания в Хасково

Пазар, архивПроверяват се всички складове в региона, но няма открити краставици внос от Испания, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността директор на тукашната Агенция по храните д-р Христо Вълчанов. 

„Няма ешерихия коли в България“, категорични са специалистите. По думите на министъра на земеделието Мирослав Найденов няма установена зараза с опасната бактерия в краставиците, причинила смъртта на 14 души в Германия.

Междувременно инспекторите от местната структура на Агенцията по храните са съставили 2 акта на хранителни магазини в община Хасково. Те ще бъдат санкционирани заради неправилно съхранение на стоки и за продажбата на продукти с изтекъл срок на годност.

Още 13 предписания са връчили от Агенцията по храните при проверките в търговската мрежа. Те са за ремонтни дейности, за подобряване на санитарно-хигиенното състояние на обектите и за актуализация на документацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чич янко
чич янко
01.06.2011 9:22 9:22

много знаещи и категорични тия бе бре бре

Back to top button