Хасково

РИОСВ – Хасково глоби две общини за непочистени отпадъци

Две общини са санкционирани през юли в Хасковска област, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

С 3 000 лв. е глобена община Хасково за неизпълнено предписание за почистване на общински имот, върху който се съхраняват стари автомобили. 4 000 лв. е санкцията за община Симеоновград за непочистено нерегламентирано сметище. На кмета на Хасково е съставен акт за неизпълнение на предписание. През месеца с 60 000 лв. беше санкциониран и ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград заради изпускане на неорганизирани емисии през март.

През юли от екоинспекцията са извършили 122 проверки на 113 обекта. Издадени са 26 предписания за отстраняване на нарушения и 7 наказателни постановления на обща стойност 72 500 лв. Извършени са и 27 проверки по сигнали на граждани.

Почистени са 8 нерегламентирани сметища, сред които в Хасковска област са в землището на село Долно Войводино, на улица „Нестор Марков“ в Харманли, пътни отбивки от пътя Хасково – Кърджали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button