Хасково

НАП събра 77 000 лева просрочени задължения от собственици на коли

НАП - ХасковоНАП успя да събере 77 000 лева просрочени задължения за по-малко от 4 месеца след активно взаимодействие с митница Свиленград, похвалиха се от приходната агенция.

Сумата е била дължима от собственици на автомобили втора употреба, които от началото на годината досега са поискали от митницата да им бъде възстановен надвнесен акциз за колите. Става дума за леки коли и микробуси, внесени в България в периода 1 януари 2007 година – 31 декември 2009 година. 

93-ма собственици на автомобили втора употреба, жители на областите Хасково и Кърджали, са поискали да им бъде възстановен акциз. Веднага след подаване на заявлението за възстановяване на сумите, от НАП са извършили проверка дали лицата имат задължения към държавата. Оказало се, че 42-ма души имат просрочени задължения в общ размер 269 000 лева, за събирането на които своевременно са предприети действия.

С повечето от лицата са проведени разговори, в резултат на които 41 000 лева са внесени доброволно без да се налагат мерки за принудително събиране. Още 36 000 лева са събрани след налагане на запор на банкови сметки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button