Регион

Мъж опита да изведе незаконно децата си в Гърция

ГКПП Капитан Петко Войвода26-годишен мъж е задържан на границата с Гърция край Свиленград докато опитвал да изведе незаконно от страната двете си деца, съобщават от МВР.

Мъжът от Първомай пристигнал снощи на граничен пункт „Капитан Петко Войвода“ заедно с 19-годишната си приятелка от търговищкото село Здравец. Шофьорът представил фалшива шофьорска книжка и тогава колата била отклонена за допълнителна проверка, при която граничните полицаи установили, че в автомобила са скрити две момченца на 7 и 4 години.

7–годишно дете пътувало между предната и задната седалка с поставена чанта върху него. 4-годишното момче било на пода пред предната дясна седалка. Шофьорът признал, че децата са негови и представил паспорт за едното.

По първоначална информация родителите на децата са разведени и мъжът решил да ги изведе незаконно от страната, защото нямал нотариално заверени пълномощни от майката. Шофьорът и приятелката му са задържани. Уведомена е районната прокуратура в Свиленград и Агенцията за закрила на детето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button