Хасково

ВиК – Хасково отново прекрати обществената поръчка за доставка на ток за 18 млн. лв.

За пореден път ВиК – Хасково прекратява обществената поръчка за избор на доставчик на електрическа енергия.

Последната процедура беше обявена през май и предвиждаше доставка на ток за общо 259 обекта на дружеството. Договорът трябваше да е за 12 месеца, а прогнозната му стойност беше 18 млн. лв. без ДДС.

До крайния срок обаче оферта подаде само едно дружество, което е повод за прекратяване на обществената поръчка. „Наличието само на една подадена оферта води до невъзможност тя да се сравни в конкурентна среда, за да бъде избрано най-изгодното предложение“, се казва в мотивите за прекратяване на поръчката.

Със същите мотиви беше прекратена и предходната обществена поръчка от края на миналата година. Тя беше за 12 млн. лв. и включваше доставка на ток за 220 обекта на ВиК.

Преди това поръчка беше прекратена, защото не се явиха кандидати. Така дружеството продължава да получава ток от доставчик последна инстанция, което е най-скъпото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button