Хасково

Деца се качиха на БТР-и по случай 1 юни

Денят на отворени вратиДесетки деца от Хасково и Димитровград разгледаха днес наличното въоръжение в хасковското поделение 52740.

Денят на отворените врати по случай Празника на детето е по инициатива на Министерството на отбраната. По този начин се цели да се издигне престижът на Българската армия в обществото и един ден тези деца да пожелаят да влязат в редовете ни, обясниха от поделението.

ImageДен на отворените врати се провежда днес в почти всички поделения на сухопътните войски в страната. Хасковските военни бяха организирали обучителни центрове, в които обясняха възможностите на различните оръжия и техника, а по-смелите лично ги разгледаха,качиха се в МТ-ЛБ, БТР, различни военни камиони и се снимаха за спомен. Посетителите видяха ръчен противотанков гранатомет, картечница, бронетранспортьори, гранатохвъргачка, пистолет „Макаров.   

„Всичко тук ми е интересно. Искам да стана войник„, заяви шестокласникът Тончо от димитровградското училище „Любен Каравелов“.

И момичета, и момчета проявяваха жив интерес към всичко показано в поделението на Кенана. Това е нормално, нашата професия е отворена и за мъже, и за жени, коментираха военните. 

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бат сали
бат сали
01.06.2011 12:32 12:32

това са част от 25000 гвардейци на първанов които са само декорация за парадите на президента смешни истории–а имахме 150000 армия добре въоръжена и най важното патриотично нахъсена -сега тая пикла с тая базука още при първя изтрел и ще се е наакала–смешни демократични делници 25000 войници ами ченавремето апк в първенец имаше 25000 работници

читател
читател
01.06.2011 14:06 14:06

бат,сали по принцип си прав, но явно не си ходил войник ,защото това на снимката не е “ базука “ ,а преносима зенитна ракета “ стрела “ с ъс самонасочваща се топлинна глава. За останалото те подкрепям на 100%

Наско
Наско
01.06.2011 15:25 15:25

Абе кво толко се деркате.Сега никой не е ходил в казармата и най-вероятно не може да различи снайперска винтовка от картечница 🙂 Да не говорим за „Стрела“-та и другите видове оръжие.Разсипаха армията и сегашните младежи , не дай боже да се наложи , няма да знаят откъде се държи автомата , камо ли да произведат изстрел.

Никола
Никола
01.06.2011 16:24 16:24

То като гледам и техника не е останала ,а си спомням как до нас беше пълно с БТР-и и МТ-ЛБ-та ,спомням си като малки как се промъквахме в казармата да си играйм на войници и кат се покажеше охраната как сме се крили кой където свари ,сега даже и тази тръпка не е останала …

Back to top button