Хасково

Възпитаници на ПМГ – лауреати на национална олимпиада

Ивайло Христов и Христо Владев

Ивайло Христов и Христо Владев

Двама ученици от хасковската математическа гимназията станаха лауреати от националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии, похвалиха се от гимназията.

Това са Ивайло Христов и Христо Владев. Двамата са получили пълни шестици за представянето си на състезанието. Така двамата дванадесетокласници ще бъдат приети в Софийски университет без изпит в специалност по избор от Факултета по математика и информатика.

Трето място на Националната олимпиада по Информационни технологии в категория „Мултимедийни приложения“ зае Радослав Делчев и на трето място в категория „Интернет приложения“ са отново Христо Владев и Ивайло Христов. Учениците са възпитаници в школата по информационни технологии в ПМГ с ръководител Антоанета Събева.

„Нашите ученици са добри не само в науката, но и в спорта“, коментира днес директорът на училището Тодорка Милева. Тя подкрепи думите си с факта, че отборите по хандбал- девойки и бадминтон – момчета станаха трети в България на републиканските финали на ученическите игри.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button