Хасково

С духова музика, венци и цветя почетоха Ботев и загиналите за България

ЧестванетоС поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев пред читалище „Заря“ Хасково отбеляза 2-ри юни.

Своята почит към паметта на големия революционер и поет и на всички загинали за свободата на България засвидетелстваха областният управител Ирена Узунова, заместник-областният Николай Нанев, заместник-кметът Венко Точевски, представителна рота от поделение 52740, представители на общинска администрация, институции, политически партии, общественици.

Точно в 12 часа хасковлии сведоха глави при воя на сирените

„Втори юни е ден, в който се вглеждаме в миналото и проглеждаме за бъдещето. Нашият най-голям исторически капитал са паметниците на духовния ни ръст“, каза в тържественото си слово заместник- кметът Венко Точевски. „Ботев е част от вечността“, допълни още Точевски. Възпитаникът на театралното студио към Младежки център Станислав Христакиев изпълни пред събралите се пред паметника на Ботев стихотворението на поета- гений „На прощаване“.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button