Спорт

Хасково с медали от два старта по спортно ориентиране в Родопите

Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев спечелиха медали от двата старта през уикенда в Родопите.

Домакин на състезанията беше клуб „Карлък“ (Смолян). Участваха 150 състезатели от 26 клуба от страната.
Първият старт в съботния следобед се проведе в местността Средногореч в близост до село Полковник Серафимово и бе посветен на Освобождението на тази част от Родопите преди 110 години.

СъстезаниеХасковският клуб участва с 10 състезатели. По пресечената местност, осеяна с много остатъци от паднали клони и храсталаци най-добре се представи Елица Ксиаопу в групата на 12-годишните момичета, която постигна 3-то място и брат й Енлон, който е втори при 10-годишните момчета. Останалите по-добри резултати са на Енфун Ксиаопу – 4-ти в М14 и Ванеса Бачварова – 6-та в Ж16.

СъстезаниеВторият старт за Купа „Тренера“, посветена на дългогодишния треньор на Смолянския „Карлък“ се проведе в неделния предиобед в района на Смолянските езера. Там хасковлии се представиха по-добре и спечелиха две бронзови отличия от Енфун Ксиаопу в М14 и Николай Стилев в М35. Габриела Нанева при жени 21 г. е четвърта непосредствено след националните състезателки от Смолян – сестрите Дяксови, а Елица Ксиаопу – Ж12 и Нина Янева – Ж45 заеха почетните 5-ти места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button