Хасково

Назначиха петима експерти и сътрудници в РИК – Хасково

Районната избирателна комисия в Хасково назначи петима експерти и технически сътрудници.

Те ще трябва да подпомагат дейността на комисията при провеждане на изборите за народни представители на 2 октомври. Двамата експерти ще получават по 850 лв. месечно, а тримата сътрудници – по 640 лв.

На днешното си второ заседание РИК определи числеността на Секционните избирателни комисии. Тези с до 500 избиратели ще са 7-членни, а с над 500 избиратели – 9-членни.

Крайният срок за регистрация на инициативни комитети в РИК за участие в изборите е до 17 часа на 22 август, а кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети се регистрират до 17 часа на 30 август. Документи се приемат всеки ден от 9 до 17 часа.

РИКДнес зам.-областният управител Мартин Узунов – ръководител на екипа към областна администрация, който ще се занимава с подготовката на изборите се е срещнал с членовете на РИК в спортна зала „Дружба“, където се помещава комисията. Обсъдени са част от детайлите по подготовката на вота. Той е посочил, че приоритет е провеждането на честни и прозрачни избори, съобщават от областната администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button