Хасково

61 милиона лева събра НАП за бюджета в област Хасково

ПариНад 61 милиона лева са събраните от НАП в област Хасково данъци и осигуровки за първите 5 месеца на годината. Сумата е с около 7 милиона лева повече от в сравнение с миналата година.

Разликата идва основно от внесеното ДДС, което сега към края на май е 12,8 милиона лева, а през 2010-та е било 7,7 милиона лева. По-добра, с почти милион и половина лева, е събираемостта при данъка върху доходите на физическите лица, който е в размер на 11,7 милиона лева. Заслуга за увеличението имат по-големите приходи от данъци при свободните професии и въведеното от тази година авансово внасяне на данъка върху платените наеми за недвижими имоти. На трето място от данъчните приходи е корпоративния данък, който възлиза на 5,9 милиона лева.

Осигурителните вноски като цяло запазват нивото си. Здравните изостават спрямо 2010 година с близо 600 000 лева, но то е за сметка на държавното обществено осигуряване, което тази година има преднина с около 1 милион лева повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button