Хасково

МВР тества готовността за бежанци в Любимец

Областният управител Ирена Узунова използва възможността да разгледа центъраУчение по плана за действие при кризисна ситуация проведе днес МВР в дома за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Такава ситуация има, когато капацитета на домовете към Дирекция „Миграция“ и Държавната агенция за бежанците е запълнен на 70%, каза директорът на „Миграция“ към МВР гл. инспектор Драгомир Петров. Той уточни, че в специалните домове могат да бъдат настанени 1600 души. Капацитетът на дома в Любимец е 300 души.

Днес там бе проиграна ситуация с разгръщането на палатков лагер за 300 незаконни имигранти. След запълването и на 70% от временните лагери при голям миграционен поток сработват областен и национален план за действие.

В момента в дома в Любимец има настанени по един имигрант от Китай, Шри Ланка, Монголия, и Грузия. Запазва се тенденцията имигрантите да са предимно от Ирак и Афганистан. Сред настанените 67 души има и 8-годишно дете.

На днешното учение присъства и областният управител на Хасково Ирена Узунова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Георгиев
Георги Георгиев
03.06.2011 20:51 20:51

Този на снимката до областният управител на Хасково Ирена Узунова е най корумпираният човек които сам срещал някога…

Back to top button