Регион

Задържаха избягалия шофьор в Харманли, откриха мигранти в хотел

Шофьорът, който вчера самокатастрофира в Харманли с кола с мигранти и избяга, по-късно е задържан, съобщават от полицията.

Както Haskovo.info писа, инцидентът стана на по обяд на улица „Иван Вазов“. Полицаите забелязали лекия автомобил Мерцедес, шофиран от мъжа с хуманитарен статут с адрес в София, който преди два дни е хванат да шофира без книжка и с 2 грама наркотик в колата. Те му подали сигнали да спре, но той е увеличил скоростта, последван е от униформените и на улица „Съборна“ колата му се ударила в тротоар. Опитвайки се да потегли на заден ход е ударил спрелия зад него полицейски автомобил.

След това заедно с четиримата пътници са се разбягали, но всички вече са заловени. Мигрантите, самоопределящи се за сирийци са без документи за самоличност. Те са настанени в СДВНЧ-Любимец.

Часове по-късно полицаи са проверили хотелски комплекс в близост до Харманли. В една от стаите, наета от 24-годишен софиянец са намерени двама мъже и две жени, също без документи за самоличност. Те казали, че са от Тунис. Приведени са в Дома за временно настаняване в Любимец, а наемателят на стаята е арестуван.

Проверките на служителите в комплекса продължили по неотложност и в друга хотелска стая. Тя се е обитавала от 36-годишен сириец с адрес в Харманли. На различни места са открити 19 грама суха зелена листна маса под формата на съцветия, 10 грама бяло прахообразно вещество и 2 стъклени лули с отложено по тях 2 грама кристалообразно вещество. И той е задържан до 24 часа.

Екшън в Харманли: катастрофира Мерцедес с мигранти, шофьорът избяга

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button