Регион

Помещения в бежанския център в Харманли се нуждаят от основен ремонт

Част от помещенията в бежанския център в Харманли се нуждаят от основен ремонт. Проблемът е повдигнат на среща на областния управител Минко Ангелов с председателя на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева и заместник-председателя Димитър Киров, съобщават от областната администрация.

Към момента в РПЦ – Харманли са настанени 650 души. Според представителите на Държавната агенция за бежанците Транзитният център в село Пъстрогор е в добро състояние. Средният престой на мигрантите в него е около 10 дни. Очаква се ново ръководство да поеме Регистрационно-приемателен център – Харманли, като на конкурса за директор имало един кандидат от Хасково.

СрещаПредстои подобна среща и с ръководството на РЗИ – Хасково. От ДАБ гарантираха, че поддържат постоянна връзка със здравните служби и не се пропуска извършването на тестове за COVID-19 и паразитни болести на мигрантите в центровете. От агенцията поддържат комуникация още с БЧК и други компетентни институции с цел подобряване на условията в центровете в региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button