Хасково

Военните дават парцела с паметника на 10 родопски полк на общината

Аню Ангелов даде пресконференция в офиса на ГЕРБ Хасково, снимка Георги ДаскаловМинистерството на отбраната ще продължи да предоставя военни имоти с отпаднало предназначение на общините, включително и на община Хасково, заяви днес министър Аню Ангелов. Това обаче ще се прави само, когато градът и хората имат нужда от тези имоти.

Парцелът, на който се намира паметникът на десети родопски полк ще бъде отделен от военния имот и ще бъде предоставен на община Хасково, за да бъде осигурен достъп на хората до монумента. Самият паметник е публична общинска собственост, а земята под него – публична държавна.

Паметникът на 10 родопски полк, снимка ТВ Рекординг АидаОт следващата година предстои връщането на военното обучение в гимназиите и университетите, съобщи още министърът на отбраната. Проектозаконът предвижда учениците от горните класове да изучават военна тематика и да посещават поделения. Според Аню Ангелов самите деца и техните родители имали такова желание. В същото време по този начин ще могат да се подбират и кадри за армията.

Възможно е през следващата година част от висшите военни училища да не приемат нови студенти, тъй като има излишък на висши офицери, каза още министърът.

Аню Ангелов е в Хасково за среща с випуска си. Той е завършил тогавашната Първа смесена гимназия в града преди 51 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Krali Marko
Krali Marko
04.06.2011 19:01 19:01

Голям жест, и кво ше праят хората кат идат до паметника?

TISH
TISH
05.06.2011 10:48 10:48

На паметник обикновено се почитат загиналите достойни българи! Ти какво искаш да правят – хоро ли да играят?!?!?

Back to top button