Външни публикации

Две жени по пътя напред и нагоре

И двете са от Хасково, и двете работят в Lidl

И Милена, и Селвер са жени, избрали да вървят напред и нагоре. И двете са от Хасково. И двете работят като касиер-продавачи в Lidl, където не спират да учат и да бъдат добър пример за другите.

Съвсем скоро веригата ще отвори своя втори магазин в града, а всеки, който търси нови възможности и сигурна работа, е добре дошъл в екипа. Точно това откриват и те самите в компанията.

Когато започва в Lidl, Селвер избира работа на 4 часа. Гъвкавостта е точно това, което търси, за да може да отделя нужното време на семейството и двете си деца. Още в самото начало се впечатлява от въвеждащото обучение. За него допринася и Милена, която е един от хората, отговорни за обучението на новите служители. Така пътищата им се пресичат още в първите дни.

„Обучението продължи цял месец, но именно това ми помогна да навляза плавно и спокойно в работата“, разказва Селвер. Постепенно свиква със задачите и добива все по-голяма увереност. Динамиката ѝ харесва, както и това, че никога не скучае. Открива сплотен екип и добър ръководител, които още повече я карат да се чувства сигурна и ценена. Мотивират я и да се развива и да не спира да учи нови неща всеки ден.

Така лесно се решава на следващата стъпка – от 4-часов работен ден да премине на 6-часов. „Когато си в приятелска среда, работата не тежи“, признава Селвер. Така отново има време за семейството, но и за приятелите, които открива сред колегите си.

Една от тях е именно Милена, за която най-голямото удовлетворение е да обучава новите служители и да им служи за пример. Нейната история в Lidl започва преди 4 години. Признава, че и до днес това, което най-силно я впечатлява и задържа на работното място, е екипът и не само техният професионализъм, но и разбирателството помежду им. Допълват ги още динамиката на работата, възможността непрекъснато да учи и да се усъвършенства, което мотивира и нея самата да иска да израства и да се развива в компанията.

„Винаги съм срещала разбиране и винаги всичко е било коректно, точно и ясно“, разказва Милена. Това ѝ дава сигурност не само в професията, но и в личния живот, който уверено чертае с човека до себе си.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за възможностите за работа на jobs.lidl.bg

Back to top button