Регион

Скално срутище заплашва пътуващите между Маджарово и Бряговец

Обявиха обществена поръчка за укрепване

Обществена поръчка за укрепване на срутище от изветрели скали над пътя за село Бряговец бявиха от община Маджарово.

Вследствие на дългогодишната ерозия и тектонични нарушения на скалата над пътя се е образувало опасно срутище с височина около 20 м. и дължина на откоса около 30 м. Скална маса и големи скални отломки постоянно се свличат и застрашават преминаващите по пътя хора, животни и превозни средства, казват от кметството.

В горната част на срутището се наблюдават силно изветрели скали и големи скални късове с диаметър над 100 см. в нестабилно състояние, които всеки момент могат да се самообрушат. В основата на срутището се намира пътното платно.

Предвижда се преоткосиране на срутището, разчистване на терена – изземване на срутени скални маси с багер, натоварване на камион и изхвърляне. Предстои разкъртване на нови скални маси, в готовност за свличане и натоварването и извозването им.

Прогнозната стойност на поръчката е 91 200 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 30 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button