Хасково

6 детски градини в Хасково и Харманли с финансиране за иновативни практики

6 детски градини в Хасково и Харманли ще получат пари от образователното министерство, за да повишат качеството на образованието в тях.

Те са класирани в конкурсната сесия на просветното министерство за инициативи по националната програма „Хубаво е в детската градина“.

През учебната 2022/23 г детските градини „Осми март“, „Зорница“ и „Слънце“ в Хасково и „Детски свят“, „Ален мак“ и „Пролет“ в Харманли ще прилагат иновативни практики. Целта е да се повиши качеството на предучилищното образование и готовността на децата да постъпят в първи клас.

Акцент ще бъде съвместната работа със семействата, включително и извън детската градина, а също насърчаване на двигателната активност на децата.

МОН финансира всяка от детските градини с около 5 000 лева. Планираните дейности трябва да приключат до края на учебната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button