Хасково

Александровската гробница в 100-те туристически обекта

Копието на Александровската гробница, архивТракийската гробница край село Александрово стана част от 100-те национални туристически обекта, съобщиха от Туристическия информационен център в Хасково. Утре изпълнителният секретар на туристическия съюз Венцислав Удев ще връчи официално удостоверението за принадлежност.

Гробницата край хасковското село Александрово датира от IV в. пр. Хр. и е един от най-ярките паметници на тракийската култура. Открита е през 2000 г. от археолога Георги Китов. Отличава се с внушителните размери и изключително добре запазени стенописи. В момента гробницата е затворена за посещения.

Туристите могат да посетят изградения до нея Музей на тракийското изкуство в Източните Родопи, в който има точно копие на гробницата. Той бе построен с 3 милиона долара, дарени от Япония.

В 100-те национални туристически обекти през 2009 година бе включен и монументът на Св. Богородица в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.06.2011 11:28 11:28

Супер!

Back to top button