Хасково

Емил Георгиев: Спечелихме битка с Каолин, кметът ще е наш

Пресконференцията на Екогласност, в която участваха и представители на Нова зораПовече от месец карирера „Великан“ в Меричлери не работи. Разпоредено е проучване на могилите и докато то не приключи „Каолин“ имат забрана да осъществяват каквато и да е дейност, съобщи на пресконференция днес лидерът на „Екогласност“ и основен противник на кариерата Емил Георгиев.

По думите му след намесата на политическия клуб и инициативния комитет в Меричлери „Каолин“ са били декласирани от обществена поръчка за 50 млн. лева в „Марица изток“ 2, където са участвали с нередовни документи.

Следващият кмет на Меричлери ще е от „Екогласност“, заяви днес Георгиев. Причината – спечелената важна битка с Каолин.

Виси въпросът кой ще поеме отговорността за замърсената вода в Меричлери, каза лидерът на „Екогласност“ и допълни, че ако до края на юли няма решение за изграждането на нов водопровод отново ще има гражданско неподчинение.

Междувременно Емил Георгиев алармира за още един случай. Този път с решение на Министерски съвет са обявени за отдаване на концесия 63 дка зема за добив на варовик в чертите на Димитровград. След възражение от страна на кмета на Димитровград Стефан Димитров от РИОСВ – Хасково са започнали да правят ОВОС.

Граждани са стартирали и подписка, в която само за два дни са събрали над 600 подписа. Те възразяват категорично против добиването на варовик от находището „Караджова чешма“ в земличето на Димитровград от фирма „Стройко 2000“ и също като меричлерци заплашват с граждански протести.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.06.2011 14:30 14:30

Пак ли тоя изтърсак циганин, зададат ли се избори се активизира.Вън от Хасково боклук северняк,.

запозната
запозната
08.06.2011 10:19 10:19

Кариерата затвори -защото материалът който се добива от там в момента не ни е нужен и пак ще работи Уверявам ВИ………Всичко е законо ……а изобрите на заблудения селски народ там изобщо нени вълняват……..

Back to top button