Хасково

Подмениха уличното осветление в 3 села и квартал „Болярово“

Подменено е уличното осветление в селата Гарваново, Клокотница, Въгларово и хасковския квартал „Болярово“, съобщават от общината.

Очакванията са разходите за осветление там да намалеят с близо 82%. Монтирани са съвременни енергийно ефективни светодиодни улични лампи. Инсталирана е система за управление, контрол и мониторинг на потреблението на ток за улично осветление. Във Въгларово, където беше церемонията по откриването на обектите е изграден и фотоволтаик за нуждите на осветлението.

ЛампиЛентата символично прерязаха кметът Станислав Дечев и представителят на фирмата-изпълнител Владимир Вълков, а главният проектант инж. Илия Иванов представи предимствата на новите системи за осветление и производство на ел. енергия.

ЛампиПроектът „Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково“ е със 100% безвъзмездно финансиране по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ и национално съфинансиране. Общата му стойност е 809 283 лв. и е с норвежки партньор. Крайният срок за завършване е 8 септември 2022 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button