Регион

Трафикантът на хероина за 9.5 млн. лв. отказал проверка на Капитан Андреево

38-годишният Хюсеин Алтунташ, който преди 10 дни беше заловен с близо 105 кг. хероин за 9.5 млн. лв. на ГКПП „Капитан Андреево“ е отказал да бъде проверен. Това е заострило вниманието на митничарите, които открили рекордното количество дрога в 209 пакета под седалките и резервната гума на колата му, съобщават от Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че на 19 август мъжът, който е с турско и френско гражданство беше оставен в ареста от Хасковския окръжен съд. Той е обжалвал задържането си с искане за по-леката мярка „парична гаранция“.

ХероинПловдивските магистрати обаче потвърдиха ареста му, защото срещу него има събрани достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението, за което е предвидено наказание от 15 до 20 г. затвори и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Според съда при по-лека мярка има реална опасност мъжът да извърши друго престъпление или да се укрие, защото е чужденец и няма адрес в България. Определението на апелативния съд е окончателно.

ХероинКакто Haskovo.info писа, мъжът пътуваше с жена си, две от децата им и две кучета. Прибирали се за Франция след традиционната ваканция в Турция. Той признал, че е знаел за хероина, но се е съгласил да го пренесе, защото имал нужда от пари. За контрабандата щял да получи 10 000 евро.

С деца, кучета и … 105 кила хероин на път срещу 10 000 евро

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button