Хасково

Влак прегази харманлиец в Деня за безопасно преминаване на ж.п. прелези

Влак30-годишен харманлиец загина на място след като бе прегазен от влак, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция на МВР – Стара Загора. Инцидентът е станал тази нощ около 1:40 часа.

Сигнал за трагедията е бил подаден около 2:00 часа в Районно управление „Транспортна полиция“. Оперативна група е установила, че на 100 метра преди входните стрелки на гара „Харманли“ международния влак от Белград за Истанбул е ударил пресичащия с велосипеда си през неохраняем жп прелез 30-годишен мъж от Харманли.

„Инцидентът е станал на завой и машинистът не е имал видимост. Затова не е успял да предупреди изскочилия на релсите човек и да предотврати трагедията“, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР – Стара Загора.  По случая е образувано досъдебно производство.

По ирония на съдбата днес страната ни отбелязва за пръв път Европейския ден на безопасното преминаване на жп прелези. Според статистиката България заема второ място по брой на инцидентите на жп прелези.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button