Регион

C 1 млн. лева пазят Малко градище от наводнения

Река, илюстрацияОбщина Любимец спечели финансиране на проект, чиято цел е село Малко Градище да бъде предпазено от наводнения. Предвижда се корекция на селската река в участък с дължина 480 метра.

Предстои почистване от натрупани наноси, избуяла растителност и изхвърлени битови отпадъци, след което започва възстановяване на на нарушените участъци на речното корито и направата на подпорни стени. С укрепването на стените и дъното на коритото ще се осигури свободното преминаване на водите при пълноводие, а къщите в близост до реката ще бъдат предпазени от наводнение.

Реализацията на проекта по Оперативната програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“ ще коства близо 1 млн. лв. 85%  от средствата идват безвъзмездно от Европейския фонд за регионално развитие, 10% е съфинансирането от националния бюджет. Община Любимец ще дофинансира с 5%. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button