Любопитно

Хасково с масово участие на събора „Богородична стъпка“

Певческата група „Тракийска дъга“ при хасковското читалище „Тракия 2008“ с ръководител Нели Демирева за пореден път ще участва в Националния фолклорен събор „Богородична стъпка“.

На сцена в Старозагорските бани ще излязат и певиците от читалище „Н. Й. Вапцаров 1961“ в Маджарово с ръководител Стефан Милев. Те са подготвили и специален музикален поздрав, композиран от Стефан Милев по случай личния юбилей на изтъкнатия фолклорист Крум Георгиев, чийто творчески път е свързан и с Хасково.

Хасковска област активно присъства в програмата на двудневния традиционен събор, който започва утре. На двете сцени в курортното селище предстои над 30-часова разнообразна програма, в която ще се изявят любители на музикалния и танцов фолклор от 18 области.

Публиката ще аплодира изпълнения на формации към читалищата в Жълти бряг, Малево, Елена, Узунджово, Радиево, Брод, Навъсен, Бориславци, Ефрем и други села. Пред журито ще застанат и 11-годишният Кристиян Радев от Горски извор, 10-годишната Антония Нешева и други деца от Школата по народно пеене „Харманлийски славеи“, най-малка сред които е 6-годишната Дария Динкова.

Националният тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ идва по-пъстър, по-жизнерадостен и по-атрактивен от всякога, казват организаторите, които очакват много посетители от цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button