Хасково

РЗИ: Линейките в Симеоновград са дошли навреме

Катастрофата в СимеоновградОбвиненията срещу екипите на „Спешна помощ“, че са се отзовали със закъснение на сигнала за трагедията в Симеоновград, при която загинаха 6-ма младежи, са неоснователни. Това заяви днес началникът на дирекция „Медицински дейности“ към Регионалната здравна инспекция д-р Таня Николова.

След отвореното писмо на почернените родители до държавните институции местните инспектори са извършили проверка на Спешните центрове в Симеоновград и Харманли. 

Установено е, че симеоновградският екип е бил на мястото на инцидента 4 минути след получения сигнал, а двете линейки от Харманли са пристигнали след 10 минути.

Служителите от РЗИ са проверили и „Спешна помощ“ – Свиленград заради получен сигнал, че заради забавянето на линейка е починала жена в местен хотел.

Две проверки са направени и на „Спешна помощ“ – Хасково като освен работата на екипите е било прегледано и оборудването на линейките. Няма констатирани нарушения, допълни д-р Николова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button