Хасково

Десетокласниците от Езиковата № 1 по английски у нас

УченицитеДесетокласниците от Хасковската езикова гимназия се оказаха най-добри сред връстниците си на провелия се преди дни в столицата национален кръг на лингвистичното състезание „Европейско кенгуру“.

Във възрастовата група ІХ – Х клас хасковските представители са били шестима и са заели първите пет места в крайното класиране. С най-добър резултат е Селиме Салим. На второ място са се класирали Галя Жекова и Калоян Кирев, а на трето – Владимир Тодев

Хасковската езикова гимназия е имала още един представител на „Европейско кенгуру“ – осмокласникът Георги Мирчев, който се е класирал трети във възрастовата група VІІ – VІІІ клас.

По време на състезанието учениците е трябвало да отговорят на 40 въпроса. „Целта на „Европейско кенгуру“ е да покаже любознателността, интелекта и общата култура на учениците, затова само част от въпросите са били граматически“, уточни ръководителят на отбора на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ Тихомир Праков. Той допълни, че организатор на състезанието е фондация „Млада България“. До дни ще стане ясно кога и какви награди ще получат призьорите от националния кръг на „Европейско кенгуру“.

Селиме Салим

Селиме Салим

Георги Мирчев

Георги Мирчев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button