Регион

След гьола и лабораторията на границата ПП се заканиха и на тир паркинга – ВИДЕО

След като държавата инспектира и установи нарушения в дейността на дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“, така нареченият златен гьол и лабораторията за фито-санитарен контрол, от „Продължаваме Промяната“ се заканиха след изборите през октомври да влязат на проверка и в тир паркинга преди граничния пункт.

С изявленията на лидерите на „Продължаваме Промяната“ на границата стартира националната им обиколка преди изборите на 2 октомври. Бившият премиер Кирил Петков каза, че частната лаборатория е контролирала вноса на всички плодове и зеленчуци, като един от всеки 4 – 5 камиона е превозвал стока с пестициди, които са влизали в нашата храна, а в същото време са вредни и дори канцерогенни. Според бившите управляващи през последните 10 г. в България и ЕС са влезли 400 000 тона плодове и зеленчуци със завишени пестициди, като е нанесена и голяма щета на бюджета. В същото време имало заплахи към държавни служители, които са се намесили, за да спрат канала.

Доскорошният вицепремиер и финансов министър Асен Василев заяви, че още в служебния кабинет с негово участие е спрян „златният гьол“. Там освен липсата на касови апарати, не са били представени декларирани на каса 32 млн. лв. Срещу фирмата вървяло служебно производство за несъбрани данъчни постъпления и НАП с жандармерия всеки ден идвал да изземва оборота, като продължавали и запорите.

Продължаваме ПромянатаКирил Петков и Асен Василев се заканиха като трета стъпка да проверят тир паркинга преди Капитан Андреево, към който независимо дали имало опашки на границата, камиони били отклонявани от служители на КАТ. Петков каза, че трябва да се направи такава законодателна програма, която да не позволява на частна фирма да управлява държавен обект като границата.

Според Асен Василев едно от решенията е държавата да предоставя информация на шофьорите на тирове и те да си планират, къде да спират във вътрешността на страната и кога да дойдат на границата. Не стана ясно обаче как точно на практика ще се избегнат километричните опашки ако го няма буферният паркинг.

Двамата съоснователи на „Продължаваме Промяната“ се обявиха за същите мерки при газа, както е при електроенергията – да има ясно определена цена за потребителите, а разликата да се поема от държавата. Целта е да има предвидимост на цената.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасан
Хасан
28.08.2022 9:14 9:14

Ско управлявате още две години и нямс да има България
Синовете ще са Гейове
Дъщерите Курви
Деца няма да има
Народ беден и гладен

Сиган
Сиган
01.09.2022 10:42 10:42

ПРОДЪЛЖАВАЩИТЕ ПЕДЕРАСТИЯТ БОКЛУЦИ СА НАЙ КОРУМПИРАНАТА МАФИОТСКА ГРУПИРОВКА
НЯМА ТАКИВА ИЗРОДИ НАГЛИ

Back to top button