Хасково

НАП чака над 5000 хасковски търговци да свържат касовите си апарати с агенцията

Касов апарат5 094 са търговците в област Хасково, регистрирани по Закона за ДДС, които имат малко повече от 3 месеца да свържат касовите си апарати с електронната система на НАП. Срокът за това е 30 септември.

Тъй като обаче дистанционната връзка налага разработването на нов модел касов апарат или доработване на използвания в момента, НАП препоръчва на търговците да се обърнат навреме към сервизните фирми, които обслужват фискалните им устройства. 

След като фискалното устройство бъде готово и пуснато в експлоатация, то автоматично се регистрира в НАП, с което отпада необходимостта от регистрацията му със заявление на място в приходната администрация. Отпада и ръчното набиране на дневни отчети от страна на търговците, което носи риск от допускане на грешки. 

Ако търговец, регистриран по ДДС, извършва продажби след 30 септември без да е свързал касовите си апарати с НАП, той ще бъде глобяван до 10 000 лева и едновременно с това обектът ще бъде запечатан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.06.2011 22:17 22:17

ЧЕСТИТО ПОРЕДНА ЕВРЕЙСКА СХЕМА ПОДОБНА НА НОВИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ЕЛЕКТРОМЕРИ.ПРИМЕРНО ЧУКНАЛ СИ 500 ЛЕВА ОБОРОТ,А ТАМ ИМАШ 700 ЛЕВА И НИКОЙ НЕ Е ВИНОВЕН,САМО ДЕТО ЩЕ ТИ СЕ ЗАНУЛИ СКЛАДОВАТА НАЛИЧНОСТ И ТРЯБВА ДА ПЛАЩАШ ДДС НА ПОРАЗИЯ.СЪЩО КАТО ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ.В КЪЩАТА НЕ ЖИВЕЕ НИКОЙ,ГЛАВНИЯ ПРЕДПАЗИТЕЛ Е РАЗВИНТЕН,НО СЕ ОКАЗВА,ЧЕ ИМАШ ЗА ОКОЛО ДВА ЛЕВА ТОК.ТО И САМИЯ УРЕД СИ ОТЧИТАЛ КОНСУМАЦИЯ.ПЪК КАСОВИТЕ АПАРАТИ ЩЕ СИ ПРАВЯТ АВТОРОДЕО И ПРЕЗ НОЩА…..

Back to top button