Хасково

Свиленград отново домакин на „Песни и танци без граници“

Фестивалът в СвиленградФолклорният фестивал „Песни и танци без граници“ стартира в Свиленград. Той бе открит от заместник-кмета на общината Ася Райкова. На церемонията символично кръщение и имена – „Свила“,“Свиленче“ и „Илинден“, получиха три нови танцови състава, сформирани наскоро в Свиленград.

За шеста поредна година граничният град посреща стотици изпълнители и любители на българското народно певческо и танцово изкуство. Над 120 са групите и индивидуалните участници в тазгодишното издание, които пристигат от всички краища на България – Шумен, Смолян, Белово, Стара Загора, Сопот, Поморие, Ямбол, Пловдив, София, Созопол. 

ОткриванетоОсвен  голямата награда на фестивала, ще бъдат раздадени парични награди в пет категории – за най-добър танцов състав, най-добър ансамбъл, най-добра група за народни песни-автентичен фолклор, най-добра група за народни песни-обработен фолклор и за най-добър индивидуален изпълнител.  

Творческите изяви ще бъдат оценявани от жури в състав проф. Милчо Василев, Стефан Йорданов и Ася Райкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button