Хасково

И при двамата съмнителни има ешерихия коли, но не от смъртоносния щам

Д-р Светла УзуноваДвамата мъже от област Хасково, на които бяха взети микробиологични проби, са показали наличие на бактерията ешерихия коли, но тя не е от смъртоносния щам, съобщи за Haskovo.info началникът на отдел „Противоепидемичен контрол“ към Регионалната здравна инспекция Д-р Светлана Узунова.

Със сигурност щамът не е същият като този в Германия, предизвикал епидемичния взрив и причинил смъртта на 30 човека, успокои д-р Узунова. Според нея безопасните щамове на бактерията се срещат често, най-вече при деца.

Взетите проби от пациентите са изследвани в местната лаборатория на Регионалната здравна инспекция. За потвърждение резултатите са изпратени и в референтната лаборатория към Центъра по заразни и паразитни болести, от където се очаква потвърждение.

Haskovo.info припомня, че двамата мъже от област Хасково, бяха настанени в Инфекциозно отделение със диагноза ентероколит. Единият от пациентите е 66-годишен мъж от хасковското село Сусам. Той бе приет в лечебното заведение след почивка на „Каваците“. Въпреки намесата на лекарите болният починал. Според аутопсията става въпрос за остър миокарден инфаркт, каза шефът на болницата д-р Тодор Пандов.

Другият болен пациент със съмнение за ешерихия коли бе преведен от вътрешно отделение в Инфекциозно преди два дни.

Вижте още във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button