Любопитно

Димитровград ще е домакин на национален архитектурен форум

Национален архитектурен форум с участието на изявени имена в областта на архитектурата и градоустройството предстои да бъде проведен по инициатива на община Димитровград.

Това обяви кметът Иво Димов при откриването снощи на постоянната изложба „Градът“, намираща се в началото на булевард „България“. Идеята е да се популяризира архитектурата, градоустройството, градската среда, защото Димитровград е уникален и няма аналог в цяла България, каза кметът в аванс. Очаква се форумът да се проведе през октомври. Основната цел е да се съхрани уникалното наследство, да се популяризира и надгражда, допълват от общината.

ИзложбаВ откриването на изложбата участваха още главният архитект на общината Елисавета Георгиева, директорът на Историческия музей Антоанета Станчева, която представи авторът Стефан Спасов. Дизайнер по професия и изследовател на българската архитектура и изкуство от периода 1944 – 1989 г., той пристигна за откриването на изложбата. Спасов е роден през 1994 г. в България, а през 1997 г. семейството му се мести в Канада, където следващите години той продължава своето образование.

ИзложбаИнтересното в Димитровград е, че има много различни произведения на изкуството в емблематични сгради. С избраните в изложбата кадри може да разберете малка част от богатството на културата, останала от различните създатели, заяви Стефан Спасов.

Внимателно подбраните фотоси отразяват разнообразен и балансиран поглед на историческото и творческо развитие на града чрез реализирането на множеството сгради, паметници и произведения на изкуството. Фотоизложбата е оформена в две секции, като всяка отделна секция е посветена на две различни категории. В едната са „Мир и възход“ и „Труд и индустрия“, а в другата секция са темите „История и борба“ и „Култура и живот“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button