Спорт

Григор Димитров със силно начало на US Open

Григор Димитров се класира с лекота за втория кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ – US Open, съобщават от федерацията по тенис.

Поставеният под номер 17 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 6:2 представителя на домакините Стийв Джонсън. Срещата продължи едва 95 минути.

Двамата бяха съперници и в първия кръг на „Уимбълдън“, когато хасковлията се отказа във втория сет заради контузия. Димитров и Джонсън имат вече девет мача един срещу друг, като балансът е 6:3 победи в полза на българина.

Във втория кръг Григор ще срещне американеца Брендън Накашима или Павел Котов от Русия, а в третия кръг е възможен мач с италианеца Яник Синер. В четвъртината от жребия, в която е Димитров, са още полякът Хуберт Хуркач (номер 8) и испанецът Карлос Алкарас (номер 3).

Българинът сервира изключително силно срещу Джонсън и не допусна нито една точка за пробив. От своя страна Димитров направи един пробив в първия сет и по два във втората и третата част.

Григор Димитров ще бъде част от седмото звездно издание на Sofia Open.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button