Хасково

Само две детски градини ще работят през август в Хасково

Деца, архивСамо ОДЗ №11 „Елхица“ в кв. „Република“ и ОДЗ №17 „Иглика“ до Градската градина ще работят през август в Хасково. Всички останали забавачки ще затворят врати за месец.

Заповедта на кмета Георги Иванов е във връзка с намаляването на броя на децата и подадените докладни записки от директорите на детските заведения за временно преустановяване на работа.

Родителите, които желаят децата им да посещават детска градина през август ще трябва да се насочат към някоя от двете дежурни градини. 

Както Haskovo.info вече писа, през февруари директорите на забавачките се допитаха до родителите кога им е удобно градината да не работи през лятото. На тази база от общината са изчислили, че е необходимо през август да осигурят 120 места в забавачките

„Двете дежурни градини са с капацитет 300 деца. Ако на някой от родителите им се налага да водят децата си на градина през август могат да го направят. Ако се окаже, че малчуганите станат над 300 имаме готовност да отворим трета и дори четвърта градина„, уточни директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ към общината Анна Йорданова. Тя бе категорична, че във всички неработещи градини ще се извърши основно почистване и ремонт.

За улеснение на майките, млечните кухни в детски градини с номера 5, 15, 17, 18, 20 и 22 ще продължат да работят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ls
ls
13.06.2011 14:24 14:24

то това хубаво,но аз незнам дали в България има някои с по един месец отпуска.що за глупост.

Back to top button