Регион

Хванаха 200 мастърбокса цигари, скрити в камион

Контрабадни цигари, снимка АМ200 мастърбокса контрабандни цигари са заловени на граничен пункт „Капитан Петко войвода“ край Свиленград снощи, съобщават от агенция „Митници“.

Около 21 часа на границата пристигнал товарен автомобил Скания с полуремарке, пътуващ по документи от Гърция за Румъния. Камионът с благоевградска регистрация е управляван от 40-годишен гръцки гражданин, с когото пътувал и 60-годишен грък.

Шофьорът представил документи от благоевградска фирма. Фактът, че в хладилно ремарке се превозват домашни вещи, възбудило подозренията на митничарите. Автомобилът е откаран за щателна проверка на пункта „Капитан Андреево“.

При проверката с рентгенова апаратура е установено, че в хладилното ремарке зад „тапа“ от два сандъка с текстил и домашни вещи са укрити кашони с цигари. Подробният оглед и преброяването продължило до ранните сутрешни часове. Контрабандните цигари са близо 2 милиона къса.

По случая е съставен акт за нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Контрабандните цигари са иззети, а камионът и полуремаркето – задържани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.06.2011 0:44 0:44

ДААА, НЯКОЙ ПАК ЩЕ ГО ИЗДУХААА…..

Back to top button